Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny succé för GT – sporten ökar mest

Hector Junelind, sportansvarig på GT, och Markus Wulcan, sportreporter och krönikör på GT, under IFK Göteborgs träningsläger i Spanien i vintras.Foto: PRIVAT
Foto: GT

GT-sporten växer!

Samtidigt som stora delar av branschen tappar läsare har sporten på GT en räckviddsökning på 12,12 procent från maj till augusti i år.

– Det är otroligt glädjande att fler och fler vill läsa det vi skriver. Det är alltid det som är målet, säger Hector Junelind, sportansvarig på GT.

Har du som vana att läsa sportsidorna i GT? 

I så fall är du långt ifrån ensam.

Enligt Kantar Sifos senaste räckviddsmätning, gjord för Orvesto, var det i snitt 74 000 personer som nåddes av GT:s sportsidor under månaderna maj, juni, juli och augusti – varje dag.

I jämförelse med samma tidsperiod förra året är det en ökning med 12,12 procent.

– Det är otroligt glädjande att fler och fler vill läsa det vi skriver. Det är alltid det som är målet. Generellt kan man säga att vi vill vara bäst på det som intresserar flest, säger Hector Junelind, sportansvarig på GT.

Hector Junelind, sportansvarig på GT: ”Vi vill vara bäst på det som intresserar flest.”Foto: HENRIK JANSSON

Spännande sporthöst väntar

Nu hoppas GT-sporten kunna växa ännu mer framöver, inte minst med tanke på den spännande sporthöst som ligger framför oss.

I SHL punktmarkeras Frölundas jakt på ett nytt SM-guld av vår hockeyreporter Oskar Lindwall, samtidigt som det nu på allvar börjar dra ihop sig i den allsvenska fotbollen.

Med några få omgångar kvar att spela är Göteborg FC med i kampen om guldet och i herrallsvenskan slåss både IFK Göteborg och Elfsborg för att undvika kval.

Dessutom är BK Häcken med i kampen om Europaplatserna.

Det har stormat om IFK Göteborg den senaste tiden. Nu tampas Blåvitt för att undvika kval.Foto: ADAM IHSE / TT

– Det är viktigt för oss att vara nyhetsledande. Vi vill att det ska vara till oss man vänder sig för att få reda på det senaste, säger Hector Junelind och fortsätter:

– Samtidigt vill vi erbjuda mycket mer än så och vi har märkt att bredden är uppskattad av er läsare. Det betyder att vi kommer att fortsätta satsa på längre intervjuer med spännande personer och reportage om ämnen som berör många.

GT störst i Västsverige: ”Glad och stolt”

Även för GT i stort pekar siffrorna uppåt. 

Enligt den senaste mätningen är också GT som helhet störst i Västsverige, klart större än den lokala konkurrenten Göteborgs-Posten, när det kommer till total räckvidd.

Sofia Dahlström, chefredaktör på GT.Foto: GT

Varje dag når vi 616 000 läsare på våra egna plattformar.

– Det är tydligt att allt fler ser GT som sin självklara västsvenska nyhetskälla. Mobilen är sedan en tid tillbaka den absolut största kanalen för GT men vi ser att väldigt många fortsatt vill köpa papperstidningen. Framöver kommer vi att jobba ännu hårdare med att leverera breaking news, fördjupning och underhållande journalistik på bästa sätt i både i mobilen och i papperstidningen, säger Sofia Dahlström, chefredaktör på GT.

– Jag är väldigt glad och stolt över att så många läser GT varje dag, säger hon.

 

✓ Vill även du vara uppdaterad med det senaste från Västsverige? Ladda ner GT:s app i mobilen. Det är enkelt. Och det är gratis. Då får du omedelbart veta när något angeläget inträffar i ditt närområde – oavsett om det handlar om nyheter, köer, höststormar, sport eller vad som nu händer.

Kantar Sifos mätning

Så många läser de västsvenska tidningarna – varje dag 

Total nettoräckvid per dag:

GT

Total 616 000

 

Göteborgs-Posten 

Total 458 000

 

Metro (Göteborg/VästSverige)
Total 218 000

 

DirektPress Göteborg
Total 133 000

 

Nya Wermlands-tidningen 

Total 121 000

 

Borås Tidning 

Total 110 000

 

Hallands Nyheter 

Total 75 000

 

Bohusläningen
Total 70 000

 

TTELA 

Total 56 000

 

*Samtliga siffror från Orvesto Konsument. 

 

Räckviddsmätningen är genomförd med 12 748 tillfrågade läsare och en representativ panel som består av svenska internetanvändare.