Sören Rieks blev stor hattrickhjälte – tack vare ett nobbat mångmiljonbud. Foto: Michael Erichsen
Sören Rieks blev stor hattrickhjälte – tack vare ett nobbat mångmiljonbud.  Foto: Michael Erichsen

Nobbade miljonbud för att vinna SM-guld

Publicerad

Stor hattrickhjälte – tack vare ett nobbat mångmiljonbud.

Enligt GT:s uppgifter var ryska Krylia Sovetov beredda att köpa loss Sören Rieks, 28, för sex miljoner kronor.

– Men jag vill stanna kvar och vinna SM-guld med Blåvitt, säger han till GT.

Sören Rieks gör precis som hela IFK Göteborg en väldigt stark säsong. Det har dragit till sig utländskt intresse. Enligt GT:s uppgifter har centraleuropeiska, turkiska och ryska klubbar studerat den danska yttermittfältaren i sommar.

"Trivs jättebra i Göteborg"

Och mest angelägna att knyta till sig Sören Rieks har alltså den ryska Premier League-klubben Krylia Sovetov varit. Alldeles nyligen erbjöd de IFK Göteborg omkring sex miljoner kronor i övergångssumma samt ett lukrativt avtal till spelaren. Men bara häromdagen avvisade Sören Rieks själv förslaget.

– Det stämmer att jag har tackat nej till bud. Tajmingen är inte rätt. Jag och familjen trivs jättebra i Göteborg och jag vill gärna stanna kvar och hjälpa IFK att vinna guld. Och spelar vi så stabilt som vi gjorde i dag resten av säsongen har vi goda möjligheter, säger dansken, som på söndagseftermiddagen sänkte BK Häcken med sina tre mål och som nu leder den interna skytteligan på sju fullträffar.

Har bytt agent

Sören Rieks kom från holländska NEC Nijmegen förra sommaren och har kontrakt till 2017. Numera har han sin gamle lagkamrat från Esbjerg-tiden, Fredrik Risp, som agent.

– Sören har gjort det väldigt bra och vi har fört diskussioner med flera klubbar. Men jag tycker att han gör rätt som stannar kvar här åtminstone säsongen ut. Han kommer att få fler chanser när vinterfönstret öppnar, säger Risp.

Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag