Oskar Jansson, 17, kan debutera i Blåvitt på lördagen. Foto: PrivatOskar Jansson, 17, kan debutera i Blåvitt på lördagen. Foto: Privat
Oskar Jansson, 17, kan debutera i Blåvitt på lördagen. Foto: Privat
2014 nobbade han Aston Villa för just IFK Göteborg. Foto: Privat2014 nobbade han Aston Villa för just IFK Göteborg. Foto: Privat
2014 nobbade han Aston Villa för just IFK Göteborg. Foto: Privat

Nobbade Aston Villa – kan debutera i Blåvitt

Publicerad

Mittfältaren Oskar Jansson nobbade Aston Villa för Blåvitt 2014.

Under lördagen kan 17-åringen från Arvika få göra A-lagsdebut.

– Det skulle vara otroligt kul att debutera, säger stortalangen.

Blåvitts huvudtränare Jörgen Lennartsson är laddad inför premiären inne i Prioritet Serneke Arena mot norska Sarpsborg.

– Det är alltid speciellt med första matchen för säsongen. Extra kul att det blir en fajt inför fullsatta läktare. Jag vill se en otrolig glöd, fart och glädje hos spelarna. Vi har väldigt mycket kvar att träna på, men jag hoppas att stora delar av ramarna i vårt spel faller på plats, säger Lennartsson.

Tre juniorer med i morgon

Blåvitt har tagit ut en trupp bestående av 21 spelare. Samtliga A-lagsspelare plus provspelande amerikanen Walker Zimmerman kommer få speltid.

– Kanske får juniorerna Oskar Jansson, Oscar Kindlund och Alexander Leksell också spela. Det får vi se, säger tränaren.

Göteborgaren Alexander Leksell och Uppsalasonen Oscar Kindlund debuterade redan förra året. Men för Oskar Jansson från Arvika kan det bli debut i A-lagssammanhang.

Jagat villebråd i Sverige, England och Tyskland

I fjolårets första träningsmatch mot Nordsjälland blev han kvar på bänken i 90 minuter.

– Mitt mål är att slå mig in i A-laget. Att få debutera är ett mål på vägen dit. Jag hoppas få börja träna mer med A-laget, och helst vara med i A-lagets matchtrupp då och då, säger Oskar Jansson.

Han kom till Blåvitt från IK Arvika förrförra sommaren. Innan han bestämde sig jagades han av en rad svenska elitklubbar och provspelade med Premier League-klubbarna Liverpool FC och Aston Villa samt Bundesligaklubben Werder Bremen.

– Det var kul att få provspela med såna storklubbar. I Aston Villa gick det bra. Jag var där två gånger och de ville att jag skulle komma ner fler gånger. Men jag tyckte att det hade känts bra i Blåvitt när jag provtränade här. Därför valde jag att inte träna mer med Villa, och gick till IFK.

Vad tror du om dina chanser att få spela mot Sarpsborg?

– Om jag ska vara helt ärlig så har jag ingen aning.

Vad skulle du kunna bidra med?

– Jag är en spelare som gillar att utmana, så det är väl mitt en-mot-en-spel jag skulle kunna tillföra i så fall. Jag har bra teknik och balans och är ganska kvick och snabb med boll, svarar 17-åringen.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag