Foto: Michael ErichsenFoto: Michael Erichsen
 Foto: Michael Erichsen
Foto: Lennart RehnmanFoto: Lennart Rehnman
 Foto: Lennart Rehnman

Nobbad av Elfsborg - Atta nära Östersund

Publicerad

Walid Atta var aktuell för både IFK Göteborg och Elfsborg.

Nu lutar det starkt åt att han i stället förstärker nykomlingen Östersund.

Atta är en synnerligen meriterad mittback med rejäla internationella meriter och rutin.

Walid började karriären i östra Göteborg i Gunnilse innan han flyttade till Stiockholm och blev svensk mästare med AIK 2009.

Därefter har han representerat två klubbar i Kroatien, Helsingborg, Häcken och turkiska Gençlerbirliği SK.

"Det var ren och skär politik"

Treårskontraktet i Turkiet bröts i förtid - efter att Walid Atta hamnat längst ner i frysboxen.

– Jag fick träna med juniorerna. Det var ren och skär politik. Den nya lagledningen ville inte alls att jag skulle vara kvar fastän jag ingenting gjort själv för att diskvalificera mig. Jag ville bara spela, säger Atta till Östersunds-Posten.

Efter att ha vänt hem till Sverige nyligen har han varit aktuell för flera klubbar.

I morse fick vi veta att Walid Atta var på väg till Östersund och nu bekräftar Walid att det sannolikt blir en fortsättning på karriären hos nykomlingen i Jämtland.

Och klarar han läkarundersökningen blir det kontraktsskrivning, uppger ÖP.se.

– Jag är inte orolig för läkarundersökningen. Känner mig helt frisk och fräsch, men som jag sagt: Jag behöver träning, säger Atta till ÖP.

Besökte Borås

Östersund var sannolikt inte den etiopiske landslagsmannens förstaval. Han figurerade i ryktesfloran kring nyförvärv till såväl IFK Göteborg som Elfsborg nyligen.

Han var på besök hos Elfsborg, men boråsarna valde i stället att täta hålet efter Sebastian Holmén med Joakim Nilsson.

Blåvitt har sökt en mittback på kontrakt fram till sommaren som back up för skakade Thomas Rogne, men landade i stället isländske Hjörtur Hermannsson på lån från PSV Eindhoven.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag