Buffalo Sabres scout Jan-Axel Alavaara är imponerad av Frölundas Victor Olofsson. Foto: BILDBYRÅNBuffalo Sabres scout Jan-Axel Alavaara är imponerad av Frölundas Victor Olofsson. Foto: BILDBYRÅN
Buffalo Sabres scout Jan-Axel Alavaara är imponerad av Frölundas Victor Olofsson. Foto: BILDBYRÅN
Victor Olofsson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNVictor Olofsson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Victor Olofsson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

NHL-klubbens hyllning till Frölundas forward

Publicerad

Med 24 mål på 43 matcher leder han skytteligan i SHL.

Victor Olofsson, 22, har utgående kontrakt med Frölunda – och nu talar mycket för att Buffalo Sabres kommer vilja ha över honom till nästa säsong.

– Han är i rätt ålder, det börjar bli dags nu, säger NHL-klubbens scout Jan-Axel Alavaara som också drömmer om att få välja Rasmus Dahlin.

Nio mål på 51 matcher förra säsongen.

24 mål på 43 matchen i år.

Frölundas forward Victor Olofsson har genomgått en explosionsartad utveckling – och hans NHL-klubb Buffalo Sabres är mäkta imponerad över 22-åringens framfart.

Inte minst scouten Jan-Axel Alavaara.

– Jag känner Victor väl sedan tiden då jag var tränare i Modo. Han är en fantastiskt ödmjuk kille som alltid jobbar hårt. Sen har han ju en speciell egenskap i sitt skott, säger Alavaara.

Är du förvånad att det har gått så fort fram..?

– Nej, det kan jag inte säga. Jag har sett honom sedan han var pojke och han har alltid gjort mycket mål. Och spelare som gör mål redan från tidig ålder har ju ofta förmågan att fortsätta göra det. I alla fall så till vida att man fortsätter jobba hårt och det gör Victor, säger han.

 

LÄS MER: Victor Olofssons galna poängform i Frölunda

”Från juniorspelare till man”

Vad har han utvecklat?

– Han har blivit starkare och fått större självförtroende. Han har gått från att vara en juniorspelare till att bli en man. Han är färdig att stå för sig själv och är medveten om sina styrkor som spelare, säger Alavaara.

Hur mycket håller du själv kontakt med honom?

– Vi är många som gör det, det är allt från development-killar till GM (general manager) och assisterande GM:s.

– Finns det en sådan tillgång som Victor i organisationen så vill man ta till vara på det.

NHL-spel: ”Börjar bli dags nu”

Är han redo för NHL?

– Skulle man skicka in honom i NHL är jag i stort sett övertygad att han skulle göra mål där också. Han är i rätt ålder, det börjar bli dags nu, säger han.

Så chansen kommer att dyka upp?

– Ja, absolut. Har man de ”skillsen” och det offensiva vapen som han har så är det självklart. Sen om han passar in i oraganisationen precis nu eller någon gång i framtiden är en annan fråga, säger Alavaara.

Buffalo som lag har haft det motigt i NHL den här säsongen och man ligger efter 56 matcher sist i den östra konferensen.

Drafta Dahlin: ”Skulle bli överlycklig”

Men å andra sidan skulle det mycket väl kunna leda till att man får möjligheten att drafta Rasmus Dahlin i sommar, som väntas gå som nummer ett.

– Varenda NHL-klubb skulle bli överlycklig över att få honom. Han är en sådan spelare som kan vara bärande för en NHL-klubb lång tid framöver. Han är en spelare utan svagheter så det hade varit fantastiskt att få honom, säger Alavaara som själv inte varit i kontakt med superlöftet.

– Han har haft så mycket med allting annat. Men jag har självklart pratat med alla människor som jobbar med honom på daglig basis och vet var han befinner sig. Det finns ingenting som man inte vet om honom som man behöver veta, säger han.

 

LÄS MER: Nya jättehyllningen till Dahlin från NHL 

”Han är unik i sitt slag”

Vad har du fått för intryck?

– Att det är en fantastiskt ödmjuk kille som inte låter sig påverkas av den här hajpen. Han är samma fina kille som är självsäker och har bra karaktär. Han är unik i sitt slag.

Går han som nummer ett i sommar?

– Ja, som det ser ut nu så gör han nog det. Sen är det fortfarande mycket kvar av säsongen och mycket som kan hända. Men om man säger så här, han har väldigt bra möjligheter.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag