Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Neil Lennon vänder - backar om  Bangura

Foto: Jeff J Mitchell

GLASGOW.

Neil Lennon har satt press på Mohamed Bangura ända sedan Celtic lottades mot Elfsborg för två veckor sedan.

Men dagen innan match väljer Celtics tränare att sänka garden.

– Spelar han så spelar han, vi måste respektera Elfsborgs beslut i den här frågan, säger han till GT/SportExpressen.se.

Samma dag som Elfsborg lottades mot Celtic gick skottarnas tränare Neil Lennon ut och satte press på sina nya motståndare. Mohamed Bangura - som är utlånad från Celtic till Elfsborg - borde inte spela i de två kvalmatcherna till Champions League, menade Lennon.

– Det skulle inte se bra ut för hans framtid här i Celtic, sade han då till BBC.

Men efter att Celtic på tisdagen gjort sin sista träning inför kvällens match, var det en avslappnad Neil Lennon som kom till presskonferensen. Han bjöd dessutom Expressen på en egen pratstund - och tonläget i fallet Bangura var nu ett annat.

– Det ser mer och mer ut som om han ska spela. Och vilket beslut Elfsborg än fattar så kommer vi att respektera det. Vi förbereder oss utifrån att han ska spela, säger Lennon.

"Väldigt viktig"

Från att ha satt press på Bangura har nu Neil Lennon vänt. Han sträcker sig till och med så långt som till att visa förståelse för att Elfsborg spelar stjärnan - i alla fall lite förståelse.

– Både ja och nej. Bangura är en väldigt viktig spelare för Elfsborg och det här är en jättestor turnering för dem, så i det avseendet förstår jag. Men det är också så att han är vår spelare och vi har lånat ut honom till dem. Det är konstigt, trots att Elfsborg har betalar både en avgift och hans lön, säger Lennon.

Lennon vänder också i frågan om Banguras framtid i Celtic. Även om stjärnan spelar i morgon är han välkommen tillbaka.

– Förhoppningen är att när låneperioden är slut, så ska han komma tillbaka hit som en bättre spelare. Vi måste acceptera Elfsborgs beslut om de väljer att spela honom, säger han.

Olycklig situation

Men att acceptera är inte samma sak som att tycka att Elfsborg gör rätt - Neil Lennon tycker fortfarande att situationen är olycklig.

– Både Elfsborg och Bangura är i en situation som jag verkligen inte hade velat vara i. Men det är en svår situation överlag, där jag försöker göra det bästa för Celtic och Elfsborgs manager försöker göra det bästa för Elfsborg, säger Neil Lennon.