Paulinho firar med Alexander Faltsetas efter målet. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Paulinho firar med Alexander Faltsetas efter målet. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nära skada sig efter glädjespark mot hörnflaggan

Publicerad

Glädjen efter frisparksmålet mot Hammarby kunde ha kostat Paulinho, 31, en skada.

När han jublande hoppade upp i luften och kicksparkade mot hörnflaggan kände han hur det högg till i baksidan av låret.

– Det var första och sista gången jag firar på det sättet, säger Häckens brasilianska stjärna.

Paulinho körde för sig själv under Häckens lördagsträning.

Det snackades om att det var för sparken mot hörnflaggan i söndags. Men det dementerade huvudpersonen själv.

– Nej, det var bara av säkerhetsskäl för att jag ska kunna spela mot Sundsvall på måndag. Som ni såg kunde jag sprinta ordentligt, det är bara mina muskler som är lite trötta, säger han.

Skruvade in frisparken

Däremot dementerade han inte att han fick hjärtat i halsgropen efter att han avgjort mot Hammarby i söndags.

För efter att Hammarby kvitterat på ett snabbt inkast i nittionde minuten, medan Häcken-spelarna avvaktade då deras mittback Juhani Ojala låg skadad, var det Paulinho som skruvade in den avgörande frisparken i den femte tilläggsminuten.

 

LÄS ÄVEN: ”Så osportsligt att det är löjligt”

Efter målet rusade han ner mot hörnet där flaggan plötsligt fick en roll i det galna firandet.

– När jag träffade den kände jag något i baksidan av låret. Men det var förmodligen för att jag var så trött, säger han.

Bara tre mål i år

Brukar du fira med att sparka på hörnflaggan?

– Nej, det var första och sista gången. Jag sparkade på allt, ha-ha. Det var ett väldigt speciellt mål med tanke på att det var efter drygt 94 minuter och den speciella situationen före målet, säger han.

Han vill samtidigt passa på att hylla Hammarbys publik.

– Jag tycker att den är Sveriges bästa. Den stöder alltid och motiverar sitt lag. Men jag firade segern med våra supportrar, säger Paulinho.

Brasilianarens läckra frisparksmål för säsongen. Utöver den har det bara blivit två mål – ett på straff (i hemmamatchen mot Hammarby) och ett spelmål – på 14 matcher varav han har startat i elva.

”Om Sonny vill prata är jag här”

Tre mål under den sjunde säsongen i Häcken – att jämföra med hans nio fullträffar på elva matcher (åtta starter) förra året.

Paulinhos skadeproblematik är förmodligen huvudanledningen till att han ännu inte har diskuterat en förlängning av det utgående kontraktet med Häckens sportchef Sonny Karlsson.

Bara tolv matcher återstår av säsongen.

– Vi har inte pratat. Kanske vill Sonny prata i november. Om Sonny vill prata är jag här varje dag, om inte hittar jag en annan klubb, säger han.

Vill du vänta till efter säsongen?

– Nej, jag vill inte vänta. Om andra klubbar vill prata med mig, eller agenten, är jag fri att göra det, säger han.

Vill helst fortsätta i Sverige

Efter många år utomlands är det kanske dags att återvända till Brasilien?

– Nej. Jag vill stanna i Europa. Det är här jag har spelat mest. Jag spelade bara tre år i Brasilien, svarar Paulinho.

Siktar du på Sverige eller något annat land i Europa?

– Jag vill spela i Sverige, jag älskar Sverige, kan också fotbollen här. Men får jag ett bättre kontrakt i ett annat land flyttar jag dit, säger skarpskytten.

Du flyttar dit där du kan få mest pengar?

– Det handlar inte bara om pengar. Det handlar mycket om familjen. Jag har två barn, ett på tre år och ett är åtta månader. Om du har ett bra liv med din familj så spelar du bra, säger han.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag