Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Något är skumt med Gustav Engvall-affären"

Markus Wulcan i BBpodd.
Foto: Joakim Hanäs
Gustav Engvall när han presenterades som Bristols nyförvärv.
Foto: ROGAN THOMSON/SHUTTERSTOCK

När Gustav Engvall, 20, såldes från IFK Göteborg till Bristol pratades det om övergångssummor i storleksordningen 25 miljoner kronor – vilket ansågs som en riktigt bra försäljning för klubben.

Nu pekar i stället mycket på att stora delar av pengarna kan ha försvunnit på vägen.

– Det är något som är skumt med Engvall-affären, säger Markus Wulcan i BBpodd.

GT:s fotbollskrönikör Markus Wulcan, 36, är gäst i veckans avsnitt av BBpodd. Han berättar att han just nu tittar närmare på turerna kring försäljningen av IFK-anfallaren Gustav Engvall till Bristol i somras. 

Enligt Wulcans uppgifter kan pengar – uppemot tio miljoner kronor – av övergångssumman på cirka 25 miljoner kronor vara på vift.

– Det är uppenbart att Mats Gren (Blåvitts sportchef) har velat tona ned övergångssumman på olika sätt. Han har till exempel hävdat att en del har varit moms, vilket är fel, säger Wulcan och fortsätter:

– 25 miljoner är inget jag bara hittar på, jag har fått det från tre riktigt bra håll, men Blåvitt har inte fått in mer än 15 på sitt konto. Då kan man undra vad som egentligen har hänt med pengarna. Jag ska försöka ta reda på det och hoppas få återkomma.

I programmet summeras även årets säsong för Blåvitt och Wulcan ger sin syn på topparna och dalarna från året som gått. Dessutom, givetvis, en stor portion "silly season" - både vilda spekulationer och mer seriöst pusslande med nästa års IFK-trupp.