Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succé för Carl Philip direkt i comebacken

Prinsen med blomster och skumpa.Foto: PELLE T NILSSON/SPA
Nummer 13 Bernadotte på banan.Foto: JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES
Foto: PELLE T NILSSON/SPA
Foto: PELLE T NILSSON/SPA

Prins Carl Philip vann mästerskapet i mästerskapet och tog ledningen i Masters Cup vid sin comeback på racingbanan i Falkenberg.
– Jag siktar så högt jag kan, sa prinsen till Viaplay inför tävlingen.

Prins Carl Philip är tillbaka i racingen efter nästan 22 månaders uppehåll. Efter att ha tävlat varje säsong sedan 2008 ville prinsen ägna mer tid med familjen.

I Porsche Carrera Cup var Carl Philip dock tillbaka i förarhytten igen. I sitt första lopp körde prinsen i mål på en nionde plats efter att ha startat längre bak i fältet.

Men i mästerskapet i mästerskapet, Masters Cup för förare över 40 år, vann prinsen en meriterande seger.

När Magnus Öhman och Thomas Karlsson tvingades bryta och Christoffer Bergström fick punktering var prinsen i ledning i cupen. En ledning som han behärskat kunde behålla hela vägen in i mål.

Detta är inte första gången som prins Carl Philip tar en seger på racingbanan i Falkenberg. Det var också där han tog sin första och hittills enda seger i STCC, 2015.

– Det är kul att vara tillbaka. Det ska bli spännande och kul att få komma ut och köra, sa prinsen till Viaplay inför tävlingen. 

Regerande mästaren tog ledningen

Att det skulle kunna räcka hela vägen till en seger i Masters Cup vågade han dock inte riktigt tro på. 

– Det finns många i startfältet som kört Carrera Cup i många år och som har betydligt mer erfarenhet av bilen än vad jag har. 

Detta till trots kunde alltså prins Carl Philip vinna en skön seger i sin debut, även om det i själva Carrera Cup som sagt blev blott en nionde plats i det första loppet. 

I det andra loppet kunde prins Carl Philip återigen visa upp en stabil körning, men han hade svårt för att avancera och sluta nia på nytt. 

Resultatet innebär att prins Carl Philip nu leder Masters Cup på 42 poäng efter första tävlingshelgen. 

Den regerande mästaren Lukas Sundahl ledde från start till mål i båda heaten och tar därmed ledningen i Porsche Carrera Cup. Han siktar på att ta hem en tredje totalseger på raken. Han följdes av Pontus Fredricsson och Robin Hansson.