Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”The Mauler” klar för comeback i Sverige

The Mauler: ”Det har varit ett äventyr, men nu är det slut”. Alexander ”The Mauler” Gustafsson efter förlusten.
Alexander ”The Mauler” Gustafsson.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
”The Mauler” inför matchen mot Anthony Smith tidigare i somras.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JON LINDHE / TT

Han la av efter förlusten mot Anthony Smith i Globen.

Nu gör Alexander ”The Mauler” Gustafsson sensationell comeback.

GT kan avslöja att den svenske stjärnan kommer att fightas mot svenska stjärnskottet Anton Turkalj på en gala i Göteborg i december.

– Det är jättestort för svensk kampsport, säger Alexander Khalaf, grundare och promotor för kampsportorganisationen AK Fighting Championship.

Efter förlusten mot Jon Jones i december 2018 var det tänkt att mötet med amerikanen Anthony Smith i Globen den 1 juni skulle vara ett steg tillbaka till de stora titelmatcherna för Alexander Gustafsson.

Men det slutade med en ny förlust – och efter matchen slängde ”The Mauler” sina handskar i buren och meddelade att ”the show is over”.

”The Mauler” avslutade karriären efter förlusten mot Anthony Smith.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Pensionerade sig: ”Jag har ett rikt liv”

Inför UFC-galan i Globen hade Alexander Gustafsson pratat om att gå fler matcher per år och hitta tillbaka till glädjen han hade i början av karriären.

I stället pensionerade han sig alltså efter fighten mot Anthony Smith.

– Jag har allt i livet tack vare UFC. Jag är tacksam och det har varit en otrolig resa. Men jag känner att livet är så mycket mer än att slåss i en oktagon. Jag har ett rikt liv och två friska barn, sa han då.

Men nu – fyra månader senare – har ”The Mauler” kommit på andra tankar.

GT kan berätta att den 32-årige svensken kommer att göra comeback.

Gustafsson är klar för AK Fighting Championship 3 i Göteborg den 11 december där han ska fightas i grapplingdisciplinen no-gi.

Alexander ”The Mauler” Gustafsson gör comeback på en gala i Göteborg i december, enligt GT:s uppgifter.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

”The Mauler” gör nu comeback

Enligt uppgifter till GT är en av de bakomliggande orsakerna till ”The Maulers” återkomst att kampsportorganisationen AK Fighting Championship, som ägs av bland annat Alexander Gustafsson, nu köpt upp den västsvenska fightingorganisationen Bulldog Media Fight Night.

Bulldog Media Fight Night har tidigare arrangerat kampsportgalor på Clarion Post och Kooperativet i Göteborg, med Daniel Högström som promotor, och haft stjärnor som Mikaela Laurén, Attila Levin och Marcus Kowal som dragplåster.

Anton Turkalj har vunnit tre av sina proffsmatcher i MMA. Nu ställs han mot Alexander ”The Mauler” Gustafsson.
Foto: PRESSBILD

Galan med ”The Mauler” är på The Theatre på Gothia Towers i Göteborg den 11 december och han kommer ställas mot den obesegrade MMA-fightern Anton Turkalj, 23, från Göteborg.

– Att Alex gör sin comeback här i Sverige betyder mycket. Han vill ge tillbaka till svensk kampsport och vill därför möta en svensk fighter, säger Alexander Khalaf, grundare och promotor för AK Fighting Championship.

Mikaela Laurén.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

På galan, som innehåller flera olika fightingdiscipliner, gör även Mikaela Laurén comeback som boxare. Dessutom fightas bland andra Cornelia Holm i MMA och Nicholas Bryant i thaiboxning.

Alexander Gustafsson har fortfarande flera matcher kvar på sitt kontrakt med organisationen UFC, vilket innebär att det inte lär bli svårt att hitta motståndare om han vill återuppta sin MMA-karriär.

Alexander Gustafsson åkte på en tuff förlust i Globen – lägger av.