Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det finns en bit i livet som saknas”

Alexander ”The Mauler” Gustafsson.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
”Tha Mauler” på invägningen inför galan i Stockholm i somras.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Nu går han upp i ringen igen, Alexander ”The Mauler” Gustafsson, 32. 

Sveriges störste MMA-fajter genom tiderna hymlar inte med att han saknar de stora galorna.

– Visst känner man att det finns en bit i livet som saknas och det är just den biten, säger han till Aftonbladet inför mötet med Anton Turkalj i Göteborg på onsdagen.

”The Mauler” gör minicomeback i Göteborg under onsdagskvällen.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Det skulle kunna kallas för en minicomeback.

I början av oktober kunde GT avslöja att Alexander Gustafsson, som la av efter förlusten mot Anthony Smith i Globen i somras, skulle gå upp i ringen igen – men inte för att fajtas i MMA. 

”The Mauler” kommer i stället att göra upp i en grapplingmatch (som något förenklat går ut på att tvinga sin motståndare att ge upp utan att använda sparkar eller slag) mot det svenska stjärnskottet Anton Turkalj på galan AK Fighting Championship 3 på The Theatre på Gothia Towers i Göteborg under onsdagskvällen.

– Att Alex gör sin comeback här i Sverige betyder mycket. Han vill ge tillbaka till svensk kampsport och vill därför möta en svensk fighter, sa Alexander Khalaf, grundare och promotor för AK Fighting Championship, i samband med att nyheten offentliggjordes.

Alexander Gustafsson går upp i en grapplingmatch i Göteborg under onsdagen.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Anton Turkalj under tisdagens invägning.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

”Inget konkret svar på den frågan”

Minicomebacken sker alltså blott ett halvår efter att ”The Mauler” kastat sina handskar i buren och meddelat att ”the show is over” efter matchen i Globen.

Frågan är om han i dag ångrar att han la av.

– Jag vet inte… Jag har nog inget konkret svar på den frågan. Men det är klart att man saknar scenen lite. Man saknar att kliva upp (i ringen) och tävla på riktigt. Man är en tävlingsmänniska och det är inget som försvinner över en dag, säger han till Aftonbladet.

Han stänger inte dörren till en riktig comeback framöver.

– Vi får se vad som händer. Jag har fortfarande kontakt med UFC. Jag har inte klivit av på något vis, utan kontraktet (tre matcher till) kvarstår ju. Det där är tankar man brottas med varje dag, men samtidigt … innan jag ens kommer fram till ett beslut måste allt vara på plats.

”Det där är tankar man brottas med varje dag”, säger Alexander Gustafsson.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

”Det är två helt skilda världar”

Alexander Gustafsson, som fyller 33 år i mitten av januari, är pappa till två barn (en dotter och en son) och poängterar att det är mycket som ska stämma om han ska satsa helhjärtat på en MMA-återkomst.

På frågan om han hade sagt ja om han fått en utmaning i dag svarar han nej. Dagarna ägnar han nuförtiden bland annat åt träning på gymmet och att vara i skogen med sina hundar.

– Jag är absolut inte rastlös. Sen är det en stor jävla skillnad på att leva ett vanligt liv jämfört med att kliva upp i en bur och fajtas. Det är två helt skilda världar. Men den känslan, det ”go:et”, det adrenalinet … visst känner man att det finns en bit i livet som saknas och det är just den biten, säger han till Aftonbladet.

Schema

AK Fighting Championship 3 hålls på The Theatre, som ingår i hotellkomplexet Gothia Towers i Göteborg, under onsdagen:

■ 16.30: Insläpp

■ 17.30: Matchstart

■ 19.30: Underkortet

■ 21.00: Huvudkortet

Fyra matcher att hålla koll på

■ Alexander Gustafsson – Anton Turkalj (Nogi Superfight)

■ Mikaela Laurén – Patricia Ramirez (boxning)

■ Amilia Kaori – Cornelia Holm (MMA)

■ Sanny Dahlbeck – Jonathan Larsson (thaiboxning)