Foto: Robin Aron
 Foto: Robin Aron

"Mitt personliga mål är att göra fler än i fjol"

Publicerad

GÖTEBORG. Andreas Johnson, 21, fick mer tid att sikta än han brukar få.

Och hans 16:e SHL-mål för säsongen satt klockrent i målvaktens vänstra kryss.

– Mitt personliga mål är att göra fler än förra säsongen då det blev 22, säger skarpskytten.

Andreas Johnson har under hela sin karriär varit en mål- och poängmaskin.

Hans 16 fullträffar ger en tredjeplats i skytteligan.

Ändå finns en klubbkompis före: Joel Lundqvist, som gjort 18 mål.

Du siktar förstås på att gå förbi?

– Nej, det känns inte viktig. Det är jättekul att Joel gör så många mål. Jag vill i första hand slå förra årets 22, säger Andreas.

Fick väldigt gott om tid

När han på egen hand snodde pucken från Brynäs-veteranen Jörgen Sundqvist och med snabba skär tog sig fram till ett bra läge fick han tid att tänka på hur han skulle få pucken förbi Bernhard Starkbaum i Brynäs-kassen.

Och pucken satt exakt där du siktade?

– Nja, jag siktade inte speciellt. Det var mer att backen kom in och täckte den andra sidan, backen valde åt mig – och så fick jag en bra träff, säger Andreas Johnson.

Målet kom tidigt i andra perioden, efter 5.28.

Det första kom efter 2.59 i den första akten.

Ska vinna serien

Var det en del av matchplanen, att gå för ett mål tidigt i perioderna och sedan satsa på en stark defensiv?

– Det funkar inte så att man går för ett mål direkt. Däremot vill vi komma ut starkt i början av perioderna och ta tag i spelet. Det gjorde att vi fick in de här tidiga målen, säger målskytten.

Första segern mot Brynäs den här säsongen, vad gjorde ni bättre?

– Vi höll oss till matchplanen på ett sätt som vi inte gjort i de tidigare matcherna då de har jobbat ner oss, säger Andreas Johnson.

Ni vann samtidigt som toppkonkurrenten Skellefteå förlorade. Nu leder ni serien med tre poäng igen. Spelar det någon roll?

– Absolut. Det betyder mycket. Vi vill vinna serien, slår han fast.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag