Häckens Alexander Jeremejeff satte två mål mot Trollhättan Svenska cupen. Foto: Roger Lundsten
Häckens Alexander Jeremejeff satte två mål mot Trollhättan Svenska cupen. Foto: Roger Lundsten

Missar i massor – sen lossnade det rejält

Publicerad

Ramträffar och massor av missade chanser i första cupmatchen.

Det fick Trollhättan sota för i den andra.

– Den här gången satte vi våra lägen, säger tvåmålsskytten Alexander Jeremejeff efter 6–2 mot Trollhättan.

Medan Trollhättan skrällvann med 2–1 mot Gefle förra helgen var det samtidigt betydligt tuffare för Häcken hemma på Bravida Arena.

0–0 mot Brommapojkarna var inte vad Hisingslaget hade förväntat sig.

– Den här gången var vi redo till hundra procent, förklarar Alexander Jeremejeff.

Han själv, som efter förra matchen var oerhört självkritisk efter missade chanser, var den här gången på tå från start.

Det första målet gjorde han efter åtta minuter, 2–0 gjorde han efter en halv timmes spel.

– Skarv på hörna på det första. På det andra fick jag en bra boll från Martin Ericsson. Jag tog ner den på bröstet och tryckte in den med vänstern, berättar den långe Häcken-anfallaren.

"Trollhättan inte ofarliga"

Efter Robert Baggers reducering minuten efter 2–0 insåg de allsvenska spelarna att det krävdes en ordentlig insats för att besegra division ett-laget.

– Trollhättan var absolut inte ofarligt. Även om de kommer från lägre divisioner slet de och stod upp som alla andra lag vi brukar möta, säger Jeremejeff.

Men fyra Häcken-mål i andra halvlek räckte ändå till en storseger eftersom cupspecialisterna från Trollhättan bara gjorde ett.

– Det var en rolig match att spela. Jag tycker vi spelade bra. Det gjorde vi även mot Brommapojkarna förra gången, men utfallet blev ju bättre nu, säger anfallaren.

Eftersom Gefle slog Brommapojkarna har tre lag chansen att gå vidare från gruppen. Men slår Häcken Gefle i nästa omgång blir det laget från Hisingen som går till kvartsfinal.

– Vi vill vinna den matchen och gå hela vägen. Cupen är ju en biljett ut i Europa, säger Alexander Jeremejeff.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag