Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Min drömmatch? Det är Löfven mot Reinfeldt”

Logan Paul efter uppvisningsmatchen mot Floyd Mayweather.
Foto: JASEN VINLOVE / USA TODAY Sports / BILDBYRÅN
Youtubern Logan Paul i uppvisningsmatchen mot Floyd Mayweather.
Foto: JASEN VINLOVE / USA TODAY Sports / BILDBYRÅN
Bulldog har tidigare arrangerat kampsportgalor på bland annat Clarion Post och Kooperativet i Göteborg, med Daniel Högström som promotor, och haft stjärnor som Mikaela Laurén, Attila Levin och Marcus Kowal som dragplåster. Här pratar Laurén med Klara Svensson efter fighten 2018.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Logan Paul mot Floyd Mayweather och Jake Paul mot Tommy Fury i USA.

Joakim Lamotte mot Victor de Almeida i Sverige.

Nu tror Daniel Högström, promotorn som på fredag arrangerar kampsportgalan Bulldog Fight Night 9 i Göteborg, att fenomenet med kändisfighter är här för att stanna.

– Min drömmatch? Löfven mot Reinfeldt, säger han och skrattar.

Youtubern Logan Paul i uppvisningsmatchen mot Floyd Mayweather.
Foto: JASEN VINLOVE / USA TODAY SPORTS / BILDBYRÅN
Jake Paul under en pressträff inför mötet med Tommy Fury.
Foto: KCR / SHUTTERSTOCK

Företeelsen med så kallade ”celebrity fights” har funnits i flera år i USA.

I somras mötte sociala medier-profilen Logan Paul boxningsmästaren Floyd Mayweather – och några månader senare mötte Logans yngre bror Jake Paul den före detta UFC-mästaren Tyron Woodley. Nyligen stod det dessutom klart att Jake Paul kommer att ställa upp i en fight mot Tommy Fury i Tampa, Florida, den 18 december.

Kan fenomenet vara på väg att etablera sig även i Sverige? 

Det tror Daniel Högström, vd på mediebyrån Bulldog Media Group, som på fredag försöker dra sitt strå till stacken genom att arrangera en kampsportgala – med några namn som sticker ut – på Bananpiren i Göteborg.

– Det är ett fenomen som har bubblat upp och jag tror att det är här för att stanna. Innan Jake Paul började gå de här matcherna var det knappt någon som pratade om boxning utan då var det MMA som var på allas läppar. Nu är boxningen tillbaka ”top of mind” igen. De som menar att det här skulle vara dåligt för boxningen anser jag har fel. Det här skapar intresse och uppmärksamhet för sporten och gör att fler vill börja boxas, säger han.

Journalisten Joakim Lamotte fightas på kampsportgalan i Göteborg på fredag.
Foto: HENRIK JANSSON

”Det finns bara en…”

I den svenska motsvarigheten ställs journalisten och opinionsbildaren Joakim Lamotte mot Youtube-profilen Victor de Almeida i thaiboxning.

– Bakgrunden är att jag tittat på det som hänt i USA med ”celebrity fights” och jag satte mig ner och funderade på vilka jag skulle vilja se fightas här. Vem skulle hälften av svenska folket vilja se få stryk och hälften vilja se vinna? Det finns bara en och det är Lamotte. Jag letade reda på hans nummer och han var på, säger Daniel Högström och berättar vidare:

– Sedan dess har vi jagat motståndare. Ola Rapace var inte sugen, men Victor de Almeida var det. Det kommer bli en kul match.

Joakim Lamotte har tidigare berättat för GT:

– Det fanns inte i min värld att jag skulle gå upp, 43 år gammal, i en ring och fightas. Men jag tänkte att det kan bli en cool grej att göra. Först var det tal om att Ola Rapace skulle möta mig i ringen, men det blev inget. Han backade ur. Men jag har inget emot att det blir show. Arrangörerna ville först köra in mig på en stridsvagn. 

Stefan Löfven har nyligen avgått som statsminister.
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN
Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Drömmatchen: Löfven mot Reinfeldt

Enligt promotorn Daniel Högström kommer det att bli ”stor show” på Bananpiren på fredag. 

Kanske blir det den första i raden av kändismatcher.

Vilka skulle göra upp i din drömfight?

– Oj, nu tog du mig på sängen här (skratt). På något sätt har jag ju redan fått min drömmatch nu, men min drömfight hade varit Stefan Löfven (Sveriges avgående statsminister) mot Fredrik Reinfeldt (tidigare statsminister). Låt dem mötas i brazilian jiu-jitsu.

Daniel Högström fantiserar vidare:

– Annars är min stora dröm att få en tungviktsmatch till Scandinavium. En riktigt stor match. Det är något jag har i bakhuvudet. Tänk Badou Jack mot Otto Wallin eller något sådant. Det hade varit häftigt.

Khamzat Chimaev.
Foto: UFC / REUTERS BILDBYRÅN

”Det är jättestort”

Duellen mellan Joakim Lamotte och Viktor de Almeida är bara en av matcherna på galan på fredag.

På galan kommer en oktagon att stå bredvid en boxningsring, något som aldrig tidigare har hänt i Sverige, och arrangörerna räknar med omkring 2 000 åskådare.

Noterbart är att Sveriges nye MMA-stjärna Khamzat Chimaev kommer att möta Jack Hermansson, den svensk-norske MMA-fightern som rankas som sexa i världen i mellanvikt – i fristilsbrottning.

– Det är jättestort. Chimaev kommer att bli den första svensken som tar en titel i UFC och nu får vi se vem av honom och Jack Hermansson som är bäst på brottning, säger Daniel Högström.

Fight Card för Bulldog Fight Night 9 den 19 november

Fristilsbrottning: Khamzat Chimaev vs Jack Hermansson

Proffsboxning: Anthony Yigit vs Miroslav Serban

Thaiboxning: Sanny Dahlbeck vs Niko Konventaus

Proffsboxning: Costas Nanga vs Dusan Stojanovic

Thaiboxning: Joakim Lamotte vs Victor de Almeida

MMA: Rahmads Stromanis vs Stepan Litvinenko

Proffsboxning: Hamza Barka vs Marius Skuqi

Thatboxning: Nasim Kazem vs Lubomir Rusnak

MMA: Samuel Bark vs TBA

Proffsboxning: Marianne Ahlborg vs Rita Mrwebi

MMA: David Jakobsson vs Antoli Tarasenko

MMA: Sahil Siraj vs TBA

Här lackar Janne efter nytt avbrott