Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonklippet efter stjärnförsäljningen

Viktor Claesson är klar för ryska Krasnodar.
Foto: Bildbyrån & TT
Claesson fick GT:s prestigefyllda pris Kristallkulan 2016.
Foto: HENRIK JANSSON
Foto: JÖRGEN JARNBERGER

Viktor Claesson, 25, lämnar Elfsborg för ryska Krasnodar.

Enligt uppgifter till Borås Tidning får Elfsborg 20 miljoner i övergångssumma och Claesson själv 8-10 miljoner kronor netto om året i lön.

– Det var dags för ett nytt äventyr och en utmaning för min del nu, säger Viktor Claesson till Elfsborgs hemsida.

Viktor Claesson har varit en av allsvenskans bästa spelare de senaste säsongerna, vann GT:s prestigefyllda pris Kristallkulan 2016 och var nyligen med på landslagets januariturné. Flera utländska klubbar har visat intresse i olika omgångar och nu lämnar den 25-årige offensive kreatören svensk fotboll.

Ny klubbadress blir Krasnodar – med den svenske landslagskaptenen Andreas Granqvist och förre Gais-stjärnan Wanderson i laget. 

Det bekräftar Elfsborg i dag på sin hemsida.

Enligt Borås Tidning landade prislappen på 20 miljoner kronor, en summa som kan bli större om bonusar faller väl ut och ännu större vid en eventuell vidareförsäljning.

– Då är det ekonomisk jackpot för Elfsborg. Vidareförsäljningsklausulen är den här gången riktigt bra, säger en källa till BT.

"Kommer sakna föreningen"

Viktor Claesson ser fram emot äventyret som väntar.

– Att flytta till en annan kultur med ett nytt språk, det kommer bli lärorikt och riktigt roligt. Utmaningen blir att kunna kombinera äventyret med att ta mig till en ny nivå fotbollsmässigt i en annan liga efter fem år i Elfsborg och allsvenskan. Jag fick en bra bild och fin känsla av Krasnodar när jag var där och besökte klubben nyligen, säger han till Elfsborgs hemsida och fortsätter:

– Det är så klart kluvna känslor över att lämna Elfsborg, jag kommer sakna föreningen och människorna i och runtom den. Jag har fått vara med om så mycket och känner mig väldigt tacksam för allt som Elfsborg har gjort för mig och den betydande roll som föreningen har spelat i min utveckling, både som fotbollsspelare och människa.

Superdeal för Claesson

Enligt uppgifterna kommer den svenske stjärnan kunna räkna in 8-10 miljoner kronor netto om året i lön i sin nya klubb.

– Diskussionerna med Krasnodar har hela tiden varit i en positiv anda och vi känner oss nöjda med affären, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till klubbens hemsida utan att kommentera några summor.

Viktor Claesson kom till Elfsborg från IFK Värnamo 2012. Hans kontrakt med Boråsklubben sträckte sig över 2018. Han har gjort 134 allsvenska matcher.

– När Viktor nu själv känner att rätt steg och utmaning finns så kan vi bara önska en av våra bästa spelare och personer ett stort lycka till i sin fortsatta karriär och förhoppningsvis kunna välkomna Viktor tillbaka i framtiden, säger Stefan Andreasson.


Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.