Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stahres nya klubb – presenteras snart

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Mikael Stahre förde BK Häcken till en fjärdeplats i allsvenskan - men lämnar nu klubben efter bara en säsong. 

Enligt SportExpressens uppgifter är han detaljer från att presenteras som San José Earthquakes nya huvudtränare. 

MLS-klubben blir därmed 42-åringens tredje sejour som tränare utanför Skandinavien. 

Det var inför den här säsongen som Mikael Stahre valde att skriva på för BK Häcken. Då kom han nyss från en sejour i Kina där han tränade Dalian i den kinesiska andraligan under två säsonger. De sparkade Stahre när klubben bytte ägare och var på väg upp i den kinesiska högstaligan. 

Innan dess har han tränat IFK Göteborg där han satt vid rodret under två säsonger men fick sparken när Mats Gren tog över som ny sportchef – trots att Stahre ledde klubben till en andraplats 2014. 

Mikael Stahre vann SM-guld med AIK 2009
Foto: NILS JAKOBSSON/BILDBYRÅN

Han har även lett AIK till SM-guld 2009 och tränat Panionios i Grekland under en kort period 2010. 

Nu står det klart att sejouren i BK Häcken blir kort för Stahre. Något som Häcken bekräftade på sin hemsida under torsdagsmorgonen.

Stahre bli ny tränare för San José

Enligt vad SportExpressen erfar är han bara små detaljer från att bli ny huvudtränare för San José Earthquakes i amerikanska MLS. 

Förhandlingarna är långt gångna och han väntas presenteras inom de närmaste veckorna. 

San José Earthquakes har, precis som en del andra klubbar i MLS, blickat mot den Skandinaviska tränarmarknaden en längre. Tidigare har SportExpressen kunnat avslöja att Rikard Norling tackat nej till huvudtränarjobbet i Colorado Rapids, en klubb som igår gjorde klart med AIK-mittfältaren Johan Blomberg. 

Stahres flytt betyder att tränarkarusellen i allsvenskan fortsätter. SportExpressen har tidigare avslöjat att Olof Mellberg och Azrudin Valentic lämnar BP och att Jimmy Thelin väntas presenteras som ny tränare för IF Elfsborg inom kort.


LÄS MER: Häckens ilska mot Stahre: "Otroligt besvikna"