Mikael Stahre och Alexander Farnerud på allsvenskans upptaktsträff i Uppsala. Foto: FREDRIK SANDBERG/TTMikael Stahre och Alexander Farnerud på allsvenskans upptaktsträff i Uppsala. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT
Mikael Stahre och Alexander Farnerud på allsvenskans upptaktsträff i Uppsala. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT
BK Häcken vann Svenska cupen 2016. Foto: CHRISTER THORELL/IBLBK Häcken vann Svenska cupen 2016. Foto: CHRISTER THORELL/IBL
BK Häcken vann Svenska cupen 2016. Foto: CHRISTER THORELL/IBL

Mikael Stahre: "Det finns i klubbens DNA"

Publicerad

BK Häcken ska vinna SM-guld inom fem år.

På allsvenskans upptaktsträff gav Hisingsklubbens nya tränare sin syn på visionen:

– Den känns logisk och rimlig, säger Mikael Stahre, 41.

Efter tiondeplaceringen i fjol ser många BK Häcken som en spännande uppstickare inför den allsvenskan säsongen 2017.

Med en ny tränare vid rodret och en intressant spelartrupp ska Hisingsklubben försöka utmana topplagen.

På allsvenskans upptaktsträff i Uppsala berättade Mikael Stahre:

– Klubben vill vara framåtlutad och siktar på bättre placeringar. Visionen är att lyfta pokalen inom fem år, vilket jag tycker känns logiskt och rimligt. Vi har inte pratat om något resultatmål i år, men vi vill förbättra oss från 2016. Vi ska jobba ödmjukt så får vi se vart det tar oss.

"Vill ha det igen"

Stahre tror att klubben stärktes av cuptiteln förra året.

– Att få smaka på det bästa är det bästa man kan göra. När man väl har fått smaka på något gott vill man ha det igen, säger han.

På upptaktsträffen fick deltagarna svara på frågan om BK Häcken har allsvenskans bästa offensiv. Hela 70 procent svarade ja.

– Det finns i DNA:t att Häcken är ett offensivt inriktat lag. Truppen är skapad för att spela den typ av fotboll som klubben står för. Mitt jobb blir att få ihop det med ett försvarsspel, säger Mikael Stahre.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android 

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag