Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mikael Franzén: "Vi hade inte en chans i dag"

Tränaren Mikael Franzén hade lätt att hålla sig för skratt. Foto: CARL SANDIN

Alingsås hade inte en chans borta mot Guif. 

Tränaren Mikael Franzén är förvånad. 

– Väldigt olikt oss, säger han. 

Alingsås, som vanligt en av utmanarna till SM-guldet, har inlett säsongen bra och är som väntat med i toppen. Men i Eskilstuna tog det tvärstopp. 

– Det var inte alls roligt. Det finns inte så mycket att säga egentligen. Guif var mycket bättre än oss och vi var inte ens nära att ha chansen att vinna, säger tränaren Mikael Franzén. 

Guif tog kommandot direkt och gästerna gick inte alls att känna igen. Hemmalaget vann till slut med 31-24. 

"Får slicka såren"

– Det är svårförklarligt, en jättebesvikelse. Men det är så dags nu liksom. Vi har gått rätt okej i alla andra matcher och jag hoppas inte att det här ska prägla resten av säsongen, för då är vi illa ute. Det är lite synd att det ser ut så här om vi vill vara ett topplag. Alla poäng är viktiga och nu ger vi bort 60 minuter, fortsätter AHK-tränaren.  

Härnäst väntar spel i EHF-cupen. På söndag möter Alingsås danska GOG  på hemmaplan i det första mötet av två. 

– Man skulle vilja gå in i det med gott självförtroende, men nu får vi slicka såren i stället. Vi tränar på som vanligt och förbereder oss för Europa så gott det går, säger Mikael Franzén.
Alingsås ligger på tredje plats i handbollsligan bakom tvåan IFK Kristianstad och ettan Lugi.