Allan Kuhn. Foto: Petter ArvidsonAllan Kuhn. Foto: Petter Arvidson

Allan Kuhn.

 Foto: Petter Arvidson
IFK Göteborgs sportchef Mats Gren. Foto: Jan WiridenIFK Göteborgs sportchef Mats Gren. Foto: Jan Wiriden

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

 Foto: Jan Wiriden

MFF-tränaren kunde ha hamnat – i Blåvitt

Publicerad

GÖTEBORG. Allan Kuhn, 47, ska ta Malmö FF tillbaka till toppen av allsvenskan.

Men den danske tränaren kunde ett år tidigare ha hamnat i – IFK Göteborg.

– Det stämmer. Jag träffade honom i Danmark, säger Blåvitts sportchef Mats Gren i BBpodd.

Allan Kuhn lämnade jobbet som assisterande tränare i Ålborg för att ta över huvudansvaret i Malmö FF inför årets säsong.

Där förväntas han vinna SM-guld, Svenska cupen och ta laget till Europa League.

Men den danske 47-åringen kunde ha hamnat i en annan allsvensk klubb. När IFK Göteborg för drygt ett år sedan var på jakt efter en ersättare till Mikael Stahre var Allan Kuhn det tredje namnet på sportchefen Mats Grens lista.

"Frågan gick aldrig till honom"

– Det stämmer, säger Gren i GT:s podcast BBpodd. Jag känner honom sedan min tid i Danmark och vet vad han står för: en väldigt offensiv fotboll. Det är en passionerad och bra tränare.

Gren besökte Kuhn – men mer än så blev det inte.

– Jag träffade honom i Danmark, men frågan gick aldrig till honom.

Valde Jörgen Lennartsson

Utöver Kuhns namn fanns även amerikanen Bob Bradley med på listan över tänkbara IFK-tränare.

– Han var i Göteborg en vända och styrelsen fick träffa honom, säger Mats Gren.

Till slut föll valet på Jörgen Lennartsson.

– Jörgen stod högst upp redan från början och fick tidigt frågan. Men man måste ha fler alternativ eftersom man inte vet hur förhandlingarna ska gå, säger Blåvitts sportchef.

Lyssna på hela BBpodd-avsnittet med Mats Gren här.

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag