Mervan Celik under tiden i italienska Pescara. Foto: ALESSANDRO FUCARINI / APMervan Celik under tiden i italienska Pescara. Foto: ALESSANDRO FUCARINI / AP
Mervan Celik under tiden i italienska Pescara. Foto: ALESSANDRO FUCARINI / AP
Mathias Ranégie tillsammans med Kevin Walker i Djurgården förra hösten. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNMathias Ranégie tillsammans med Kevin Walker i Djurgården förra hösten. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Mathias Ranégie tillsammans med Kevin Walker i Djurgården förra hösten. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Duon återvänder – till allsvenskan

Publicerad

GÖTEBORG. Mervan Celik, 27, lämnar Turkiet och återvänder till allsvenskan. Enligt Fotbollskanalen är BK Häcken på väg att värva den förre Gais-stjärnan.

– Inga kommentarer, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Samtidigt skriver GP att även Mathias Ranégie är klar för en återkomst i klubben.

Med tunga offensiva pjäser på skadelistan (Alexander Farnerud och Alhassan "Crespo" Kamara missar resten av säsongen) har Häcken varit på jakt efter förstärkningar.

Med tre dagar kvar tills transferfönstret stänger kan Hisingsklubben nu ha hittat rätt.

Enligt Fotbollskanalen jobbar BK Häckens sportsliga ledning i detta nu stenhårt på att göra klart med Mervan Celik som befinner sig i Turkiet.

– Vi har som policy att vi inte kommenterar rykten om spelare in eller ut innan något är klart. Så det blir inga kommentarer, säger klubbdirektören Dennis Andersson till Fotbollskanalen.

Celik slog igenom i Gais innan han 2002 skrev på för Glasgow Rangers. Sedan dess har 27-åringen spelat för Pescara i Italien samt Genclerbirligi och, senast, Akhisar i Turkiet.

Mervan Celik

Ålder: 27 år.

Från: Biskopsgården, Göteborg.

Position: Mittfältare.

Klubbar: IF Warta, BK Häcken, Gais, Glasgow Rangers, Pescara, Genclerbirligi, Akhisar.

Ranégie klar för resten av säsongen

Samtidigt skriver GP att 33-årige Mathias Ranégie – som vann skytteligan i BK Häcken 2011 – är klar för en återkomst i klubben. 

Enligt GT:s uppgifter skriver Ranégie, som är kontraktslös efter tiden i Udinese, på för resten av säsongen.

– Jag har inga kommentarer om spelar in eller ut, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson som är på resande fot.

Ranégie spelade i kinesiska Dalian Aerbin när Häckens nuvarande tränare Mikael Stahre tränade klubben.

Mathias Ranégie

Ålder: 33 år.

Från: Majorna, Göteborg.

Position: Anfallare.

Klubbar: Göteborgs FF, Masthuggets BK, Levallois, Majornas IK, Lärje/Angereds IF, IFK Göteborg, Go Ahead Eagles, BK Häcken, Malmö FF, Udinese, Watford, Millwall, Dalian Aerbin, Djurgårdens IF.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag