Christoffer Ehn spelar mer när Bergenheim är avstängd. Foto: JOHANNA LUNDBERG
Christoffer Ehn spelar mer när Bergenheim är avstängd. Foto: JOHANNA LUNDBERG

Mer spel för Ehn under avstängningen

Publicerad

GÖTEBORG. Med Sean Bergenheim avstängd får Christoffer Ehn, 20, ta ökat ansvar i Frölunda.

Det gör han så gärna.

Ehn älskar slutspel. Lyfter när det gäller.

– Jag gillar när det är extra nerv, säger han.

Finske NHL-veteranen Sean Bergenheim missar tre matcher på grund av en slew foot på Skellefteås Emil Djuse i kvartsfinal 1 mot Skellefteå (3-0).

Den enes död är … Ehns bröd.

20-åringen från Skaraborg är redo när Frölunda på söndagen flyger  till Västerbotten för rond 2 i den här spännande och ovissa serien.

– Jag har spelat lite med Casey (Wellman) och ”Purre” (Patrik Carlsson) förut, så det är bara in och köra. Jag känner mig pigg och så, berättar Ehn glatt.

Slutspel är hans tid.

In med rejält spel

Har varit ända sedan han kom fram i Frölunda.

Den Detroit Red Wings-draftade centern har haft svårt att riktigt slå sig in och boka en fast plats i Roger Rönnbergs grundserielag, men redan som 18-åring gjorde han sina första slutspelsmatcher.

Då, precis som i fjol, klev Ehn in med moget, rejält, starkt och fysiskt spel.

Ingen poängmaskin – men vuxna, bra insatser.

Är jobbig att möta

Slutspel är din bästa tid på säsongen?

– Jag gillar när det är extra nerv, blir inte nervös, bara mer laddad. Jag har fått lite erfarenhet av JVM, varit med i slutspel med Frölunda redan för två år sedan när några killar gick sönder. Jag tror det handlar om att inte tänka för mycket på allt runt omkring; det som händer händer, det är bara att gå ut att spela.

Roger Rönnberg, tränaren, om varför just Ehn, som var extraforward med en del speltid i fredags, ersätter Bergenheim:

– Hans fart, hans skridskoåkning, han är jobbig att möta, vi får en ännu bättre forecheckande enhet med honom.

Kommer från Skara

Huvudpersonen håller med:

– Jag ska bidra med det jag är bra på, åka mycket skridskor, vinna dueller. Det är bara in och köra, skitkul att få spela från start. 

Skellefteå var minst lika bra spelmässigt som Frölunda i Scandinavium, det handlar sannolikt om att det lag som kan lyfta sin spelstandard mest, det vinner och går vidare till semifinal.

Ehn, från Lidköping men med Skara IK som moderklubb:

– Det är ett bra lag vi möter, puckskickliga spelare, men jag tycker vi växte in i det allt eftersom. Det känns som vi har mer tyngd över fyra kedjor, förhoppningsvis kan det betala sig i längden.

Pontus Widerström går in i Frölundas trupp som extraforward, i övrigt väntas inga ändringar i den trupp som charterflyger upp till Skellefteå på söndagsförmiddagen.

Bergenheim litar på lagkompisarna

Sean Bergenheim, avstängd i tre matcher efter sin slew foot på Emil Djuse i Skellefteå, kommenterade sin avstängning så här:

– Tråkigt, slutspelsmatcher är de bästa att spela. Nu får jag jobba hårt för att vara redo på lördag. Det gör ingen skillnad vad min åsikt är, vi leder med 1–0 och är nöjda med det. I ett playoff kommer det komma sådana här situationer som ett lag måste jobba igenom, jag har fullt förtroende för att killarna kommer sköta jobbet när jag är borta.

Roger Rönnberg, tränaren, sa lite lagom syrligt:

– De är noggranna i disciplinnämnden, hinner med att se situationer som ingen i något av lagen ser, inte domarna heller. Bra att de är jättenoggranna, att de lägger ribban där och ser varje situation.

Relaterade ämnen
Henrik Leman
Henrik Leman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag