Brommapojkarnas tränare Olof Mellberg lämnar mötet med IFK Göteborgs sportchef Mats Gren natten till torsdagen. Foto: MARKUS WULCANBrommapojkarnas tränare Olof Mellberg lämnar mötet med IFK Göteborgs sportchef Mats Gren natten till torsdagen. Foto: MARKUS WULCAN
Brommapojkarnas tränare Olof Mellberg lämnar mötet med IFK Göteborgs sportchef Mats Gren natten till torsdagen. Foto: MARKUS WULCAN
Olof Mellberg gör succé med Brommapojkarna. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNOlof Mellberg gör succé med Brommapojkarna. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Olof Mellberg gör succé med Brommapojkarna. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅNBlåvitts sportchef Mats Gren. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Blåvitts sportchef Mats Gren. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Här lämnar Mellberg mötet med IFK i natt

Publicerad

GÖTEBORG. IFK Göteborg är på jakt efter en ny huvudtränare till nästa säsong.

Det kan bli Olof Mellberg, 39.

Sent i natt lämnade Mellberg ett möte med IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

Brommapojkarnas succétränare menar dock att mötet inte handlade om ett eventuellt tränarjobb i Blåvitt.

– Vi pratade om lite annat, säger Mellberg till GT.

Brommapojkarnas tränare Olof Mellberg.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Brommapojkarna går som tåget i superettan och är på god väg att ta sig upp i allsvenskan. 

Men laget kan komma att spela under en annan tränare den kommande säsongen.

Olof Mellberg, som gjort stor succé i klubben, sitter på ett utgående kontrakt – och efter onsdagens seger mot Örgryte på Gamla Ullevi träffade Mellberg IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

Mötet varade i två timmar, enligt vad GT erfar, och ägde rum i centrala Göteborg.

Den tidigare landslagsbacken menar dock att samtalet inte handlade om ett eventuellt tränarjobb.

– Jag för diskussioner med BP om framtiden, det är huvudspåret. Sen får vi se, säger han när GT träffar honom efter mötet.

 

LÄS ÄVEN: Örgryte föll mot BP – Elmander rasar

Olof Mellberg gjorde 117 landskamper för Sverige.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Men du förstår att det finns spekulationer när ditt kontrakt går ut, och Blåvitt saknar huvudtränare?

Det har jag inte hört något om. Du är den första som säger någonting om det till mig.

Så Mats sa ingenting om det på mötet nu?

– Nej, vi pratade om lite annat. Vi har haft kontakt den sista tiden om Calle (Starfelt), så vi pratade lite allmänt. Bytte lite erfarenheter. Och det är alltid spännande.

Carl Starfelt jublar efter ett mål för Brommapojkarna.Foto: MATHILDA AHLBERG/BILDBYRÅN

Enligt Olof Mellberg gällde mötet BP-backen Carl Starfelt, som är klar för IFK Göteborg. BP-tränaren berättar att det under torsdagen kommer att släppas ett pressmeddelande om övergången.

– Han (Starfelt) stannar (i BP) säsongen ut. Vi kommer att gå ut med mer information om det i morgon i ett pressmeddelande.

"Inga kommentarer"

GT har varit i kontakt med Brommapojkarnas klubbchef Henrik Nilsson efter mötet mellan Gren och Mellberg. Han kommenterar det så här:

– Olof är förutom tränare också sportchef. I den rollen som han har så träffar han olika företrädare för olika föreningar. Vi har också släppt nyheten att en av våra spelare som har utgående kontrakt lämnar efter säsongen och går till IFK Göteborg. I övrigt så har jag inga kommentarer, säger han.

Men behöver man verkligen förhandla mellan klubbar om en spelare som sitter på utgående kontrakt?

– Som jag sa, i övrigt har jag inga kommentarer.

 

LÄS ÄVEN: "Blåvitt nära en ny huvudtränare" 

Långt gångna förhandlingar

IFK Göteborg sparkade den 18 juli Jörgen Lennartsson efter en tung start på säsongen. 

Sedan dess har assisterande tränaren Alf Westerberg tagit hand om tränarposten tillsammans med Blåvitt-ikonen Torbjörn Nilsson.

För bara några dagar sedan kom uppgifter från Fotbolldirekt om att IFK Göteborg var i slutförhandlingar om en ny tränare, utan att något konkret namn nämndes.

Tidigare har Håkan Ericson, förre U21-förbundskaptenen, och Graham Potter, Östersund-tränaren, kopplats samman med Blåvitt-jobbet. 

Nu kan alltså även Olof Mellberg läggas till den listan.

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan
Hector Junelind
Hector Junelind
Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag