Mauricio Albornoz är klar för IFK Göteborg

Foto: Kari Kesti

Mauricio Albornoz, 28, är klar för IFK Göteborg.

Klubben lånar in spelaren fram till den sista juni i år – och har därefter en option för att köpa loss spelaren.

– Vi är i en situation med positioner där vi är väldigt sårbara vid ytterligare någon skada. Mauricio kan spela både i försvaret och på mittfältet och ger oss alternativ vi i nuläget är i behov utav, säger Mats Gren till klubbens hemsida.

Hjörtur Hermannsson, som IFK Göteborg har lånat in från PSV Eindhoven fram till sommaren för att täcka upp för knäskadade Thomas Rogne, skadade sig i Islands landskamp mot Grekland i tisdags.

Den 21-årige mittbacken blir borta i över en månads tid.

– Tyvärr är det så. Någonstans kring fyra veckor handlar det om. Hjörtur har en skada i höftböjarmuskeln. Vi lider givetvis med honom. Samtidigt kunde det ha varit värre och betydligt längre bortavaro efter den typen av skada, säger Blåvitts sjukgymnast Fredrik Larsson till klubbens hemsida.

"Jättekul med möjligheten"

Nu har IFK Göteborg hittat en ersättare – 28-åriga Mauricio Albornoz. Spelaren kan användas både som mittback och innermittfältare och lånas in av Åtvidaberg fram till den siste juni. Därefter har IFK Göteborg en option för att köpa loss honom från superettaklubben.

– Det har varit snabba ryck, men känns jättekul med den här möjligheten och det fanns ingen tvekan att ta chansen då den dök upp. Jag tar tåget ner under eftermiddagen och kommer att träna med gänget redan från fredag, säger spelaren till Blåvitts hemsida.

I och med att Albornoz nu är klar är spåret som leder till den före detta Norrköpingsspelaren David Boo Wiklander nu avskrivet. 31-åringen var ett av få alternativ som IFK Göteborg jobbade på för att ordna mittbacksfrågan – men lösningen blev Mauricio Albornoz.