Mats Rosseli Olsen jublar efter 4–3-målet. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Mats Rosseli Olsen jublar efter 4–3-målet. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Rosseli Olsen: ”Luleå är mitt lag”

Publicerad

Matchen var på väg mot förlängning – precis som i torsdags.

Men då klev Mats Rosseli Olsen, 26, fram och avgjorde – när tre sekunder återstod.

– Lördag och vinna med tre sekunder kvar, det känns bra nu, konstaterar han.

Frölunda har haft en tung säsongsinledning så här långt och man kommer senast från tre raka förluster i ryggen.

Men i hemmamatchen mot Luleå skulle den jobbiga sviten brytas – då Frölunda avgjorde med tre sekunder kvar.

– Poängmässigt har inledningen inte varit så bra men vi har haft tuffa bortamatcher mot Färjestad och Växjö. Det har inte riktigt studsat vår väg heller. Så det har inte känts som det varit så dåligt även fast vi inte har fått poängen med oss, säger Mats Rosseli Olsen som blev stor hjälte mot Luleå.

”Det ger självförtroende”

Både Carl Grundström och Sebastian Stålberg gav Frölunda ledningen i tredje perioden – men båda gångerna lyckades gästerna kvittera. Det var först med tre sekunder kvar som Frölunda lyckades ro hem de tre poängen.

– Det ger självförtroende att visa att vi inte blir knäckta av att de kommer tillbaka två gånger, säger norrmannen.

Målet som han gjorde kom till efter en framspelning av Ryan Lasch. Amerikanen gjorde två assist i matchen och ligger nu på delad förstaplats med Färjestads Michael Lindqvist i poängligan.

– Lasch stod i sin favorityta där. Då vet man att det bara är att hitta någon plats framför målet och ha klubban i isen. Sen fick jag på en rätt bra träff också, erkänner han.

Har du gjort något liknande mål tidigare?

– Inte i slutsekunderna så här. Men jag har gjort mål i förlängning i slutspelet. Då var det också mot Luleå, det är mitt lag, säger han med ett leende.

Roger Rönnberg var också han nöjd med tre poäng, även fast han fortfarande inte är helt nöjd med sitt lags prestation.

”Syntes att det var ett ok på axlarna”

– Stundtals börjar vi göra rätt saker men vi är lite för lättpåverkade av, vad jag skulle tro är resultat och skral poängskörd. Det syntes att det var ett ok på killarnas axlar i dag. Av den anledningen är jag också glad att laget får vinna, säger han.

 Framför allt var han nöjd med det laget visade upp i inledningen av andra perioden.

– När vi gör rätt saker så har vi väldigt bra perioder. Innan utvisningen som föranledde 1–1-målet så bodde vi i Luleås zon och tvingade de att ta timeout. Det bytet ska jag tänka på när jag lägger mitt huvud på min stora kudde i kväll, säger han. 

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag