Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mästarnas svit sprack efter nästan ett helt år

Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Det var nästan ett år sedan regerande mästarna Villa förlorade en seriematch.

Men mot Bollnäs hände det, Villa förlorade med 1–2.

– Man kommer snabbt ihåg hur dåligt man mår när man förlorar, säger tränaren Johan Sixtensson.

Villa mosade det mesta både i serie och slutspel fram till guldfirandet på Studenternas 23 mars.

Och inför den här säsongen fanns det nästan ingen som trodde på något annat än att Villa försvarar SM-guldet framåt vårkanten.

Ständigt detta Bollnäs

Men efter tre raka segrar kom Bollnäs till Lidköping på onsdagskvällen.

Samma Bollnäs som 23 november förra året var det senaste laget att besegra Villa i elitserien.

– Bollnäs är bra, men vi slog dom med 8–0 hemma förra året. Så det är inte det att vi har speciellt svårt just mot Bollnäs. Den här gången var det knappt, vi har några bollar som dansar vid mållinjen – men ser man till hela matchen tycker jag att dom vinner rättvist, säger Johan Sixtensson.

Hur kändes det att få stryk igen efter så lång tid?

– Vi har ju ett par tunga cupförluster i semifinaler, men det var ju ett tag sedan vi förlorade i serien. Och eftersom vi håller på med det här för att vinna är det klart att det känns lite speciellt, svarar Villa-tränaren.

”Inte roligt att förlora”

Villa tog ledningen med 1–0 efter en kvart i första halvlek. Bollnäs kvitterade fyra minuter senare och avgjorde strax efter att en dryg timma spelats.

– Det är inte roligt att förlora, men det kan vara bra att bli påmind ibland om hur det är. Men vi tänker inte hålla på och lipa för det här, det är bara att slå bort och gå vidare, säger Johan Sixtensson.

Så mycket tid till att deppa finns det inte heller. Redan på fredag ska Villa-spelarna glida ut på isen på Sjöaremossen där Frillesås väntar.

– Självklart rannsakar vi oss själva. Men det gäller att inte dyka för djupt. Nu vänder vi det här till lust att ta revansch. Och då är det skönt att det är tätt mellan matcherna, säger Sixtensson.