Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mästarnas lagkapten fick hjärnskakning

Martin Karlsson fick bryta med hjärnskakning.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

En tappad poäng och hjärnskakning på lagkapten Martin Karlsson.

Matchen mot Motala blev inte det genrep som svenska mästarna Villa hoppades på inför västderbyt mot Vänersborg på lördag.

– Vi har haft många skador och hoppades att det skulle ta slut, säger Villas tränare Johan Sixtensson efter 4-4 hemma mot Motala.

Inför matchen mot Motala var det avtackning av Villas skyttekung och lagkapten David Karlsson, som ledde laget till SM-guld förra vintern.

Martin Karlsson utsågs till efterträdare inför säsongen, men i den 58:e minuten tvingades han kliva av efter att ha dragit på sig en hjärnskakning vid en krock med Motalas Philip Florén.

– Jag har inte sett händelsen ännu, jag vet därför inte exakt vad som hände. Men det är i alla fall konstaterat hjärnskakning på Martin, säger Johan Sixtensson.

Hade problem med Motala

Mästarna har haft problem med skador sedan försäsongen. Landslagsförsvararen Martin Johansson är fortfarande borta medan Albin Thomsen är på väg tillbaka.

När Villa ska till Vänersborg för västderby på lördag saknas förmodligen även Martin Karlsson, som ska gå genom den så kallade hjärntrappan innan han är tillbaka.

Villa hade stundtals stora problem med Motala. Motståndarna ledde med både 2–0 och 3-2, men när Villas poängkung Joakim Andersson gjorde 4–3 med 18 minuter kvar såg det ut att bli ännu en seger och fortsatt serieledning för Villa.

Kvitterade i sista minuten

Men i den sista minuten kvitterade Motalas Kasperi Hirvonen.

– Jag vet inte hur många lägen vi hade i andra halvlek. Men Motala är bra, samtidigt som vi inte riktigt är i stöten. Då vinner vi inte sådana här matcher, säger Johan Sixtensson.

Men på lördag är det prestigematch i Vänersborg. Då måste målskyttet klaffa ordentligt.

– Det ska bli en grymt kul match. Vänersborg är starkt och i bra form. Med två lag så högt i tabellen, även om det är tidigt på säsongen, blir det en speciellt kul match för västbandyn, säger Villas tränare.