Martin Mutumba i Öis-tröjan. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Martin Mutumba i Öis-tröjan.  Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Martin Mutumbas svar efter mystiska tweeten

Publicerad

Martin Mutumba, 32, skriver på Twitter att han ska ge ut en bok med titeln "Jag åt aldrig bajs/Ekta hela vägen". 

Frågan är om fotbollsprofilen menar allvar eller om han skojar. 

– Tack för att du ringde, säger han. 

Rinkebysonen Martin Mutumba, som blev svensk mästare med AIK 2009, har närmare 38 000 följare på Twitter. Den 10 september meddelade han omvärlden, på sitt speciella sätt att uttrycka sig i skrift, att hans bok kommer att vända uppochner på både svensk fotboll och samhället i stort. 

"Den är som mig", twittrar han och tillägger:
"Inga filter. Kommer att berätta allt, det här är true story. Det finns så mycket jag vill säga."
Vidare skriver Martin Mutumba, som i dag spelar i superettanklubben Örgryte, att han inte vill avslöja för mycket medan han fortfarande spelar på någorlunda hög nivå. 

"Då kan jag bli spärrad från fotbollen. Så länge ses vi på planen och jag är ödmjukare än någonsin.",  fortsätter han. 

Mutumba: "Inga kommentarer"

Det verkar alltså dröja ett tag innan han memoarer finns att tillgå i handeln. Han skriver också att han vill berätta om "sjuka historier som upprepas" och att "dom inte ville se en sådan som mig där." 

Med tanke på att den påstådda bokens titel enligt Mutumba är "Jag åt aldrig bajs/Ekta hela vägen" ringde GT upp fotbollsspelaren för att fråga om han är seriös med sina bokplaner eller om han bara är på skämthumör. 

Hej, Martin! Är du upptagen? 

– Nej. 

Jag läser på Twitter att du ska ge ut en bok. Är du allvarlig eller skojar du? 

– Jag har inga kommentarer, men tack för att du ringde, säger Mutumba innan han abrupt avslutar samtalet. 

https://twitter.com/MartinMutumba/status/906993450997964802https://twitter.com/MartinMutumba/status/906993982307172353https://twitter.com/MartinMutumba/status/906996532251185152https://twitter.com/MartinMutumba/status/906996985856655361https://twitter.com/MartinMutumba/status/906997474870661122
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag