Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Markus Wulcans fem sportsnackisar 2019

GT:s reporter och krönikör Markus Wulcan ser tillbaka på sportåret som gått. 

Här är hans fem snackisar i Västsverige 2019. 

Jesper Thimfors, Joakim Andersson och Johan Löfstedt när Villa Lidköping tog sitt första historiska SM-guld i bandy.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Joel Lundqvist, Frölundas lagkapten på Götaplatsen.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Hanna Örtorp och Olivia Mellegård guldjublar för Sävehof.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Alla gulden

Frölunda lyfte bucklan inför folkmassan på Götaplatsen, Sävehof överraskade alla och säkert också sig själva när det, trots förhandstipsen, blev guld både på herr- och damsidan. Samtidigt fortsatte BK Häcken att växa och tog hem cupen för andra gången. Och Villa Lidköping blev svenska mästare i bandy för första gången. Ett mycket bra sportår sett med västsvenska ögon. 


Mats Gren är tillbaka i Göteborgsfotbollen som tränare för damallsvenska GFC.
Foto: BILDBYRÅN

Grens comeback

När året nästan var slut presenterade Göteborg FC Mats Gren som ny tränare. Nej, den såg man verkligen inte komma efter all turbulens i Blåvitt som slutade med att 55-åringen fick kicken i fjol. Men modigt och intressant agerat av GFC. Det ska bli mycket spännande att se om det är Mats Gren som får laget att nå ända fram. Spelet fotboll kan han, dalmasen, det kan ingen ta ifrån honom. 


Ferran Sibila, hyllad som assisterande tränare IFK Göteborg.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Katalanens ankomst 

Det mesta var nattsvart kring IFK Göteborg efter säsongen 2018 och medierna greppade minsta lilla positiva halmstrå som fanns. Så när Sundsvalls hyllade assisterande coach Ferran Sibila skrev på för Blåvitt fanns både GT och GP på plats på Landvetter för ett kortare snack. Det måste ha varit första gången pressen i Göteborg drar till flygplatsen för ett assisterande tränares skull. Och han får mycket beröm även i Blåvitt, katalanen.


Alexander Jeremejeff på Bravida arenas läktare i stället för på planen.
Foto: THOMAS JOHANSSON / TT

BK Häckens jättemiss

Stjärnanfallaren Alexander Jeremejeff skulle givetvis ha startat mot AZ Alkmaar på bortaplan i kvalet till Europa League, men kort före avspark ströks plötsligt hans namn från truppen. BK Häcken hade helt enkelt glömt att registrera spelaren till turneringen. Ett amatörmisstag man inte tror kan hända på den nivån. Jeremejeff fick inte heller vara med i returen och Hisingslaget åkte ur. 


Benjamin Nygren gjorde succé i IFK Göteborg i våras och såldes till Belgiska Genk.
Foto: ADAM IHSE / TT

Blåvitts ungdomliga förvandling

Poya Asbaghis fjunisgäng knäppte alla experter på näsan och undvek bottenstriden och slutade sjua. Vi fick se Benjamin Nygren, 18, slå i genom och dra utomlands, vi fick se Alhassan Yusuf, 19, som säkert blir nästa export och vi fick se Robin Söder, 28, spela fotboll som om han vore 17 igen. Och det kommer mera. Håll koll på Emil Holm, 19, och Noah Alexandersson, 18, framöver.