Pathrik Westerholm. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNPathrik Westerholm. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Pathrik Westerholm. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNFoto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
 Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Frölundaforwarden borta i fem månader

Publicerad

Frölunda har drabbats av ett mardrömsbesked.

Centern Pathrik Westerholm, 25, tvingas till operation för sitt skadade knä – och nu kommer han att vara borta från spel i fem månader. 

Det meddelar Frölunda Indians på sin hemsida. 

Det var under CHL-matchen mot franska Gap i förra veckan som oturen var framme för Frölundacentern Pathrik Westerholm, 25. 

Han fick en smäll mot knät och tvingades utgå. 

Men nu står det klart att smällen tog så pass allvarligt att 25-årige nyförvärvet, som i fjol spelade SM-final med Brynäs, tvingas till operation.

– Pathrik opereras nu på fredag och beräknas vara tillbaka i fullt spel inom fem månader, säger Frölundas rehab-koordinator Stina Hedin till klubbens hemsida.

”Trodde inte jag skulle bli borta så länge”

Westerholm har hittills spelat fyra matcher i SHL den här säsongen på vilka han noterats för ett mål och en assist.

– Trist, jag trodde nog inte att jag skulle bli borta så länge. Rehaben får ta den tid den tar, men jag skall jobba för att komma tillbaka så fort som möjligt, säger han.

”Har ingen panik”

Sportchef Fredrik Sjöström säger så här om att tappa en center stor del av säsongen:

– Först och främst är det tråkigt för Pathrik och tråkigt för oss. I nuläget har vi ingen panik, vi har fyra centrar, men måste börja fundera över hur det kan se ut under JVM och OS.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag