Foto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin

Mardröm för Borås - fem förluster i rad

Publicerad

Femte hemmaförlusten i rad.

Och efter att ha sett Norrköping avgöra på slutsignalen är Borås baskets stjärna Omar Krayem klar över vad som gäller:

– Nu är det upp till oss att visa vad vi är för slags lag, säger han.

Borås var i brygga i slutet av matchen.

Men en trepoängare av Omar Krayem 13 sekunder före slutsignalen fixade förlängning, 85–85.

Och när övertiden blåstes i gång tog det bara en och en halv minut för Borås att gå loss till 92–85 och matchen såg ut att vara avgjord.

– Men vi gjorde för många misstag och släppte in dem igen, säger Omar Krayem.

Norrköping kom i kapp, men med bara 27 sekunder kvar av förlängningen satte den ene 29-poängsskytten, Christian Maråker, 98–97.

"Väldigt tuff förlust"

Men trots att Borås hade bollen tio sekunder före slutet lyckades Johnell Smitt göra 99–98 till gästerna.

– De vann på slutsignalen. Bollen gick i korgen när signalen gick. En väldigt tuff förlust, konstaterar den andre 29-poängsskytten, Omar Krayem.

Han upprepar snacket om misstagen.

– Vi tog inga returer och lät dem kontra på oss. Det var inte de som vann, det var vi som förlorade, säger han.

Det var femte hemmaförlusten i rad för Borås. Den tredje i serien, de två andra kom i Europe cup.

Är det bra för er att kunna koncentrera er enbart på ligan nu?

– Ja. Självklart har det varit tufft med allt resande. Men det är ingen ursäkt för den här matchen. Vi skulle ha vunnit ändå, slår den amerikanske guarden fast.

Kan vi vänta oss att ni börjar klättra i tabellen nu?

– Nu har vi förlorat tre hemmamatcher i rad i ligan, nu får vi se vad för slags lag vi är. Det är i motgång som karaktärerna byggs. Och vi är många starka personligheter som jag tror kommer att visa att vi är starka tillsammans, säger Omar Krayem.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag