Foto: Henrik JanssonFoto: Henrik Jansson
 Foto: Henrik Jansson
Foto: Henrik JanssonFoto: Henrik Jansson
 Foto: Henrik Jansson

Marcus Hellner hyllar inne-hallen i Göteborg

Publicerad

Marcus Hellner från Lerdala tränade under tisdagen skidåkning i Göteborg för första gången.

Stjärnan hyllar den nya inomhushallen i Kviberg.

– Det är kul att det satsas. Det är ett stort fint område för allt möjligt, säger den tripple OS-guldmedaljören till GT.

Här fortsätter hans laddning inför världscupstarten.

– Jag har haft lite skavanker under sommaren och hösten. Inga stora grejer så det har flutit på ganska bra med små avbrott.

Hellner fick en bristning i ryggen i somras och har också haft problem med en axel.

– Jag har fått göra uppehåll men som tur är har det gått över ganska fort. Det har inte varit mycket att bråka om.

Han är inte belåten med sin säsong i fjol - och hade velat vara bättre i VM i Falun.

– Jag gjorde ingen supersäsong direkt. I år vill jag vara med i toppen av världen och fajtas. Det gäller att gå in offensivt och göra det bästa man kan.

"Då finns det chans till seger"

Tour de Ski är hans stora mål.

– Får jag till loppen inför sista dan och hänger med hyfsat finns det chanser till seger. Sist var jag inte i närheten. Det gäller att åka bättre på sprinterna.

Han har inte ändrat träningsupplägg utan kör på som inför förra säsongen.

– Jag har hittat en bra melodi som fungerar för mig. Svårigheten är att fortsätta göra det jag gör bra och hela tiden ligga på en bra nivå.

29-åringen slipar för närvarande på tekniska detaljer.

– Exempelvis försöker jag få till stakningen. Den vill jag förbättra, säger Hellner.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag