Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Måns, 16, skriver historia med IFK

Måns Saebbö i P16-landskampen mot Makedonien i höstas.Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Måns Saebbö, 16, har skrivit historia i IFK Göteborg.

Som den första spelaren född på 2000-talet tränade anfallstalangen med Blåvitts A-trupp i Prioritet Serneke arena.

– Inspirerande, säger Saebbö om träningen.

Under torsdagen skrevs det blåvit historia. För första gången tränade en spelare född på 2000-talet med IFK Göteborgs A-trupp: Måns Saebbö.

16-årige Saebbö kom till IFK:s akademi från Kungsladugårds BK som tolvåring och fick i går visa upp sig i Prioritet Serneke arena – bland annat inför ögonen på den förre förbundskaptenen Erik Hamrén som såg träningen.

Blåvitts assisterande tränare Magnus Edlund spår en fin framtid för talangen.

– En spännande spelare som har förmågan att agera både rättvänd och felvänd på ett naturligt vis. Sedan handlar det förstås om att komma in ett högre tempo än vad han är van vid, att det ställas andra krav på utförandet och att allting går mycket snabbare, säger Edlund till klubbens hemsida och fortsätter: 

– Det är dock saker som man lär sig av att träna i en miljö på den här nivån. Givetvis gäller det att ta chansen då möjligheten att få träna med A-truppen kommer. Detta för att få vara med igen, för att hela tiden lära sig och för ta de där stegen som mellan ungdomsfotboll och seniorfotboll.

"Pratar mycket mer"

Saebbö medger att mycket behöver förbättras:

– Det är mycket mer fysiskt än vad jag är van vid, tempot en helt annan sak. Dessutom lägger man märke till hur mycket mer spelarna pratar här jämfört med U-truppen.

Måns Saebbö, som fyller 17 i augusti, har två och ett halvt år kvar på Aspero och fotbollsgymnasiet. 

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.