Ahmed Yasin och Alexander Axén. Foto: BILDBYRÅN
Ahmed Yasin och Alexander Axén. Foto: BILDBYRÅN

"Många tror han är en lyxlirare…"

Publicerad

GÖTEBORG. Ahmed Yasin, 26, är allsvenskans hetaste spelare just nu.

Då vill hans förre tränare Alexander Axén, 46, ta död på en myt om "Månadens spelare".

– Många får för sig att han är en lyxlirare, säger Axén i C More.

Ahmed Yasin gör succé i BK Häcken.Foto: BJÖRN LINDGREN / TT

Ahmed Yasin, som är utlånad från AIK, gjorde i helgen sitt sjätte mål på sex starter för BK Häcken och är just nu allsvenskans hetaste spelare. 

Sedan den 26-årige yttern kom till Hisingsklubben i somras har Häcken inte förlorat, och när de allsvenska lagens kaptener tillsammans med utvalda sportjournalister röstade fram "Månadens spelare" för augusti tog Ahmed Yasin hem utmärkelsen.

C Mores nye expert Alexander Axén, fram till nyligen tränare för Örebro SK (där Yasin spelade mellan 2011 och 2015), gläds åt sin förre adepts succé.

– Jag är jätteglad för hans skull. Han gjorde fyra mål på vad som kändes som 200 matcher hos mig – nu har han gjort sex på åtta. Det är helt otroligt och jättekul för honom, säger Axén.

 

LÄS ÄVEN: Yasins pik till AIK i Europajakten 

"Unnar honom all framgång"

Axén tror att många har fått fel bild av Yasin genom åren.

– Det är ingen lyxlirare. Många får för sig att han är det, men det här är en kille som jobbar stenhårt varje dag och vill bli bättre. Det är ingen spelare som på något sätt är lat eller tror sig vara bättre än han är. Han kommer till jobbet varje dag, som det så fint heter, säger Axén och fortsätter:

–  Han är nyfiken och vill jobba med rätt saker. Avslut – vi höll på med det i stort sett varenda träning. Han ville prova saker och det är jättekul att det har börjat lossna nu. Jag unnar honom verkligen all framgång.

 

LÄS ÄVEN: "Jag varnade AIK för det innan de signade mig" 

"Fokuserar på Häcken"

Yasin själv, som kom hem till Sverige efter att ha varit utlånad från AIK till Muaither SC i Qatar, vill bevisa för AIK vad han går för.

– Det är en dröm att få visa AIK-fansen vad de har missat, och senare försöka göra det lika bra i AIK som jag gör det här i Häcken. Det är verkligen en dröm, har han tidigare sagt.

Men hur framtiden ser ut efter årets säsong är fortfarande osäkert.

– Självkart fokuserar jag på Häcken. Det är några matcher kvar här, samtidigt har jag ett år kvar med AIK. Men spelar de med det här systemet och har samma tränare kommer det bli lika svårt som det har varit under senaste året jag varit där. Då får man komma på en lösning i så fall. 

– Vi får se hur det går, men mitt utgångsläge när jag kommer tillbaka kommer vara 100 gånger bättre än tidigare med tanke på det jag har gjort här, sa han efter segern mot Halmstad i går.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag