Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Man ska inte hålla på med sådan här skit”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Villaprofilerna Johan Esplund och Daniel Andersson skrev på för AIK. 

I helgen vandaliserades Anderssons padelanläggning i Lidköping. 

– Det har inget med sporten att göra överhuvudtaget och måste få ett omedelbart slut, säger AIK:s klubbchef Johan Segui. 

Glasburarna kring padelbanorna var nedklottrade med ord som ”hora” och ”judas” och intill spelarnas tröjnummer stod det ”dö”. På måndagseftermiddagen kallade båda klubbarna till presskonferens i Lidköping som sändes på NLT:s sajt.   

– Vi gör det här i samförstånd och tar kraftfullt avstånd från det som hänt, det ska inte behöva inträffa, säger Villas klubbdirektör Jonas Johansson. 

AIK:s Johan Segui fyller i: 

– Vi accepterar inte detta under några som helst omständigheter. Vi samarbetar med Villa om de behöver vår hjälp. Och vi måste ha ett långsiktigt samarbete överlag i Bandysverige kring säkerhetsarbetet. Vi ska kunna fajtas på planen, men vara fria från den här typen av aktioner vid sidan av planen. Klubbarna betonar att de är väldigt eniga i frågan och att det står spelarna fritt att välja vilken förening de vill representera. 

AIK och Villa Lidköping ryter ifrån

– Det är solklart och vi agerar gemensamt. Både Villa och AIK är offer i det här. Vi vill slå Villa sju dagar i veckan och de vill slå oss sju dagar i veckan, men efteråt måste man kunna se varandra i ögonen. Man ska inte hålla på med sådan här skit, på ren svenska, säger Johan Segui. 

– Egentligen är det personen med sprejburken som borde sitta här och förklara sig. 

Polisutredning pågår

En polisutredning pågår och Villa poängterar att klubben inte känner till vem eller vilka som kan ligga bakom vandaliseringen och hoten. 

– Det vet vi inte. Det är lätt att göra antaganden, men vi ska låta polisen göra sitt jobb och sköta utredningen. Förhoppningsvis får de skyldiga stå till svars, säger Jonas Johansson. 

Johan Esplund lämnade Villa Lidköping i våras efter många år i klubben där SM-guldet 2019 sticker ut. Daniel Andersson valde att göra comeback i AIK efter att inte ha spelat bandy på tre år.