Paulinho blev målskytt för Häcken. Foto: Michael ErichsenPaulinho blev målskytt för Häcken. Foto: Michael Erichsen
Paulinho blev målskytt för Häcken. Foto: Michael Erichsen
Gais nye målvakt Jesper Johansson. Foto: Petter ArvidsonGais nye målvakt Jesper Johansson. Foto: Petter Arvidson
Gais nye målvakt Jesper Johansson. Foto: Petter Arvidson

"Man måste stoppa de enkla bollarna också"

Publicerad

Gais nye målvakt Jesper Johansson, 21, stod för flertalet kvalificerade räddningar under sin debutmatch i grönsvart.

Men bjöd samtidigt Häcken på matchens enda mål.

– Som målvakt behöver man hålla ihop helheten, det räcker inte att göra fantastiska räddningar. Man måste stoppa de enkla bollarna också, säger Johansson efter att hans lag förlorat med 1-0.

Hela fem nyförvärv tog plats i startelvan när Gais spelade årets första träningsmatch, mot Häcken. I målet debuterade U21-landslagsmannen Jesper Johansson – och stod för ett antal högklassiga räddningar.

Bland annat räddade han frilägen för både Nasiru Mohammed och Samuel Gustafson i den andra halvleken.

Men det var också ett misstag från Johansson som låg bakom Häckens ledningsmål. Gais-målvakten missbedömde en frispark som slogs in i straffområdet – och situationen ledde fram till att Paulinho kunde göra 1-0 till de gulsvarta.

– Det var dels en kommunikationsmiss, jag skulle ha kallat ner backlinjen mer. Men jag blir också lite ställd när bollen kommer. Jag vet inte om den touchar på någon, men jag får den i alla fall i huvudet. Sedan skjuter han in den. Jag kunde ha gjort det bättre där, säger Johansson.

I år kommer Johansson att konkurrera med fjolårets förstemålvakt Tommi Vaiho om en plats mellan stolparna i Gais.

– Jag ser bara positivt på konkurrens. Vi ska pusha varandra, om det är jag som står så pushar Tommi mig och är det han som står så är det jag som pushar till max. Men jag ha gått till Gais för att spela, säger han.

"Jag har grejat lite"

Efter några veckor i Göteborg har målvakten också funnit sig till rätta i staden.

– Jag har grejat lite med bredband och allt sådant där, det har varit rätt mycket. Men det var rysningar i kroppen att komma ut här och se alla gaisare som stöttar oss, säger Johansson.

1-0 innebar också att Häcken tog sin första seger för året. Under lägret i Florida förlorade Hisingslaget sin första träningsmatch mot Schaktar Donetsk. Precis som under stora delar av fjolårshösten var det brassen Paulinho som stod för avgörandet.

– Vi hade ett bra träningsläger i Miami och det ser bra ut, men det är också svårt att säga något så här tidigt på säsongen, sammanfattar brassen.

I årets allsvenska kommer 29-åringen också att bära ett nytt nummer på ryggen, tröja nummer 10.

– Det är Moffa (Leif Johansson, Häckens lagledare) som vill att jag ska spela i nummer tio. Det är egentligen viktigare för honom än för mig, säger Paulinho med ett skratt.

Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag