Foto: C More.Foto: C More.
 Foto: C More.
Foto: C More.Foto: C More.
 Foto: C More.

Man föll flera meter under stormatchen

Publicerad

I slutet av den allsvenska matchen mellan IFK och Göteborg och AIK skadades enligt C More två personer i samband med fall från läktaren.

Båda personerna behandlades av sjukvårdspersonal.

-  Det är en olyckshändelse, och en man har fått en skallskada i fallet, säger Mike Sahlenius, säkerhetschef hos IFK Göteborg.

Slutskedet av mötet mellan IFK Göteborg och AIK blev högdramatiskt.

Domaren Mohammed Al-Hakim dömde bort AIK:s kvittering i 96:e minuten vilket innebar att Blåvitt vann med 2-1.

I samband med slutsekunderna ska två personer enligt C More ha fallit från Gamla Ullevis läktare, en av dessa landade på innerplan.

Enligt C Mores programledare Lasse Granqvist rörde det sig om ett fall på uppskattningsvis fyra meter.

- Det var ett handlöst fall och han tycktes medvetslös, säger C Mores programledare Lasse Granqvist.

Sjukvårdspersonal var enligt C More snabbt på plats.

"Var en olyckshändelse"

Mike Sahlenius, säkerhetschef hos IFK Göteborg:

– Det är en olyckshändelse, och man har fått en skallskada i fallet.

– Sedan har vi också en händelse där en person faller ut från läktarsektionen av egen kraft, säger han.

Vet du var på arenan det skedde?

– AIK-klacken båda incidenterna. Men det handlar inte om några brott, utan om olyckor.

Relaterade ämnen
Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag