Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Man blir orolig för att det knakar i betongen"

Foto: MICHAEL ERICHSEN
Joel Lundqvist
Foto: THOMAS JOHANSSON / TT

Publiken sjöng, klappade, hoppade och dansade fram Frölunda till semifinalen.
Efteråt var spelarna smått lyriska.
– Man blir ju orolig för gamla Scandinavium när det skakar så mycket, säger Joel Lundqvist. 

Ett pressat Frölunda låg under med 1-2 inför sista perioden på hemmais. Men publiken hade långtifrån gett upp och gav laget ett massivt stöd. 

– Helt otroligt. Så otroligt fint att spela inför en sådan publik. Jag hoppas att det blir samma tryck kommande matcher. Som spelare kan det inte bli mycket bättre än så här. På riktigt ger det oss spelare extra energi och det var en stor anledning till att vi orkade i dag, säger Sean Bergenheim. 

"Det kokar där inne"

Jonathan Sigalet kvitterade, och i förlängningen skickade Victor Olofsson upp pucken i nättaket och Frölunda till semifinal mot Brynäs. De 12 044 åskådarna lät spelarna veta vad de tyckte om det. 

– Underbart, det kokar där inne. Vi hänger en kasse och det bara exploderar. Fantastiskt stöd och en stor del till att vi hade ett sådant himla tryck i tredje. Publiken bär fram oss, säger målvakten Johan Gustafsson. 

Lagkaptenen Joel Lundqvist skänkte den stackars plåtlådan en tanke när segern var i hamn.

– Vilken kväll. Hockey när den är som bäst. Men man blir ju orolig för gamla Scandinavium när det skakar så mycket. Om den ska hålla, att det knakar i betongen. Men det höll, säger 35-åringen. 

Bergenheim-effekten

Sean Bergenheim var avstängd tre matcher mot Skellefteå. Frölunda föll i samtliga. Bergenheim var med i fyra matcher mot Skellefteå. Frölunda vann samtliga. 


– Det enda jag vill säga är att vi vinner och förlorar som ett lag. Jag tycker att killarna i de tre senaste matcherna spelar på en bättre nivå. Det är inte så att jag kommer in och avgör. Nu var det mer fysiskt. Vi var inte tillräckligt fysiska tidigare. Jag är en bit av laget men jag hoppas att jag kan hjälpa till mer offensivt framöver, säger finländaren.