Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Målvakten som passar väldigt bra i Alingsås

Rickard Frisk bra på att rädda och sätta i gång spelet. Foto: DANIEL STILLER

Rickard Frisk, 24, är målvakt i serieledande Alingsås.

Men han är också den som har nästflest målgivande passningar till lagkamraterna.

– Jag har flera snabba kontringsspelare att sikta på. Då blir det en del passningar, säger han efter 37–26 mot Aranäs.

När välmeriterade målvakten Mikael Aggefors inför den här säsongen bytte Alingsås mot danska Ålborg blev Rickard Frisk uttalad förstemålvakt.

– Det var bra både för min och Aggefors utveckling. Båda behövde mer speltid, säger Frisk.

Mitt i ett derbyrace

Med Rickard Frisk mellan stolparna har Alingsås varit starkt rakt igenom serien så här långt. Matchen mot Aranäs var den 13:e.

– Vi leder serien för att vi jobbar hårt. Vi har spelat lite dåligt i vissa matcher, men har ändå lyckats vinna. Det är ju en styrka i sig och det som brukar känneteckna ett topplag, säger Alingsås-målvakten.

Alingsås är mitt inne i ett västsvenskt derbyrace med tre matcher på sex dagar. I fredags kördes Skövde över med 36–20, på söndagen var det Aranäs tur och på onsdag är det match mot Sävehof.

Bara en assist i dag

Mot Aranäs öppnade Alingsås starkt, avgjorde tidigt. 18–12 i halvtid.

– Tanken var att blåsa på från start och försöka avgöra så tidigt som möjligt. Vi vill kunna gå runt på mycket folk så att många kan vila när det är så tätt mellan matcherna, säger Rickard Frisk.

Han stod själv för flera räddningar och Alingsås snabba kontringsspelare öste in mål. Men den här gången kom inte så många avgörande passningar från målvakten.

– Jag hade väl bara en assist i dag. Eftersom Aranäs-spelarna också är snabba var de bra med hem, men vi tryckte ner dem i andrafasen, säger Frisk.

Hoppas på revansch till våren

I Alingsås är spelgeniet Jesper Konradsson obestridd passningskung med 37 framspelningar. Men tvåa i den statistiken är Rickard Frisk med 18.

– Det är en stor del av vårt spel. Snabba utkast och kontringar, då blir det rätt många passningar för oss målvakter, säger Alingsås-målvakten.

Efter guldet 2014 har Alingsås förlorat de två senaste finalerna mot Kristianstad.

Till våren hoppas Rickard Frisk och hans lagkompisar på revansch.

– Förra säsongen var vi alltid tvåa efter Kristianstad. Nu leder vi det och det gör oss förhoppningsfulla inför fortsättningen. Vi har i stort sett samma lag som förra året, har lärt känna varandra ytterligare. Men det är långt kvar till slutspelet, säger Rickard Frisk.