Gaisfansen var inte nöjda med platserna i Östersund. Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Gaisfansen var inte nöjda med platserna i Östersund.  Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

Makrillarna förbannade: ”Såg genom ett fisknät”

Publicerad

Ett 30-tal Gaissupportrar åkte 80 mil till Östersund. 

Men de är allt annat än nöjda med platserna på arenan. 

– Bakom ett jäkla fisknät, säger Joel Otterloo Kuronen, styrelseledamot i Gårdakvarnen till Aftonbladet

En spelmässigt bra insats, men Östersund avgjorde i minut 86. 

Gais supportrar kunde hålla sig för skratt under hemresan – av fler skäl. 

– Det är inte så kul att åka 80 mil, tio timmar i buss, och sedan bli utskälld av någon i Östersunds personal i biljettkassan för att de inte vet var vi gaisare skulle få stå. Flera av oss köpte biljetter på långsidan för 250 kronor och blev sedan blev placerade på kortsidan, bakom ett jäkla nät. Prova att sätta ett fisknät framför ögonen och se hur bra man kan kolla på matchen då, säger Joel Otterloo Kuronen i Gårdakvarnen, en av Gais supporterklubbar, till Aftonbladet

Tidningen poängterar också att Gais smeknamn ”för övrigt är Makrillarna”. 

”De som var och kissade...” 

Arenan var långtifrån fullsatt och gaisarna tyckte att de kunde ha fått sitta på långsidan och titta på matchen utan något störande nät framför sig. 

– Snålt och dåligt. Nu kom det en gubbe från Östersund med ett kuvert och betalade tillbaka 150 kronor var till de av oss som var på plats just då och som hade köpt långsidesbiljetter men blivit flyttade till hörnet av kortsidan. De som var och kissade missade återbetalningen, säger Joel Otterloo Kuronen enligt Aftonbladet. 

Östersund hävdar att placeringen var en överenskommelse mellan klubbarna. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag