Från vänster. Hanna Bengtsson, Jack Ragnar, Henrik Lundqvist, Isak Ragnar, Jimmy Ragnar. Foto: Henrik JanssonFrån vänster. Hanna Bengtsson, Jack Ragnar, Henrik Lundqvist, Isak Ragnar, Jimmy Ragnar. Foto: Henrik Jansson
Från vänster. Hanna Bengtsson, Jack Ragnar, Henrik Lundqvist, Isak Ragnar, Jimmy Ragnar. Foto: Henrik Jansson
Henrik Lundqvists. Foto: Henrik JanssonHenrik Lundqvists. Foto: Henrik Jansson
Henrik Lundqvists.  Foto: Henrik Jansson
Från vänster. Henrik Lundqvist, Walter Johnson, Julie Johnson, Hanna Bengtsson och Jack Ragnar. Foto: Henrik JanssonFrån vänster. Henrik Lundqvist, Walter Johnson, Julie Johnson, Hanna Bengtsson och Jack Ragnar. Foto: Henrik Jansson
Från vänster. Henrik Lundqvist, Walter Johnson, Julie Johnson, Hanna Bengtsson och Jack Ragnar. Foto: Henrik Jansson
NHL-stjärnan Henrik Lundqvist besöker Ronald McDonald-huset i Göteborg. Från vänster. Julie Johnson, Hanna Bengtsson, Jack Ragnar, Lotta Karlsson, Lotta Carlerbäck och Henrik Lundqvist. Foto: Henrik JanssonNHL-stjärnan Henrik Lundqvist besöker Ronald McDonald-huset i Göteborg. Från vänster. Julie Johnson, Hanna Bengtsson, Jack Ragnar, Lotta Karlsson, Lotta Carlerbäck och Henrik Lundqvist. Foto: Henrik Jansson
NHL-stjärnan Henrik Lundqvist besöker Ronald McDonald-huset i Göteborg. Från vänster. Julie Johnson, Hanna Bengtsson, Jack Ragnar, Lotta Karlsson, Lotta Carlerbäck och Henrik Lundqvist. Foto: Henrik Jansson

Lundqvists fina gåva till sjuka barn: 'Berörd'

Publicerad

GÖTEBORG. I dag kom det finbesök till Ronald McDonald-huset i Göteborg.

Superstjärnan Henrik Lundqvist, 33 var på plats – och ska nu vara med och sponsra en utbyggnad.

– Det berör mig oerhört att vara här. Det är fantastiskt att familjer kan vara samlade när de går igenom en tuff period, säger han.

Ronald McDonald-huset i Göteborg, som ligger på gångavstånd till specialistsjukhuset Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, har i nuläget plats för 29 familjer – men är ständigt fullbokat.

Idén är att man här ska kunna bo i en trygg och hemlik miljö mellan de tuffa behandlingstillfällena.

Nu ska huset byggas ut med ytterligare 13 rum – bland annat genom ekonomisk hjälp från hockeystjärnan Henrik Lundqvists välgörenhetsorganisation.

Han och frun Therese besökte under dagen Ronald McDonald-huset i Göteborg.

– Det behövs resurser och det är kul att kunna bidra. Vi hjälper redan några barnsjukhus i New York – men det känns bra att kunna göra något även här i Göteborg, säger Lundqvist, som under drygt en och en halv timme fick en rundtur i byggnaden – och passade även på att träffa några av de familjer som bor i huset.

"Berör mig oerhört"

– Det berör mig oerhört att vara här. Det är fantastiskt att familjer kan vara samlade när de går igenom en tuff period. Det är svårt att förstå vad de här barnen och föräldrarna går igenom – men det är fantastiskt att de kan bo här tillsammans och stötta varandra, säger han och fortsätter:

– Att vara här och se allt – det är inspirerande och jobbigt på samma gång. Det känns bra att kunna hjälpa till, menar Lundqvist.

Tillsammans har han och Therese döttrarna Charlise, 3, och Juli, fem månader.

– Jag har alltid tyckt sådant här är viktigt, men jag kanske blir mer berörd nu när man har egna barn. Jag imponeras av hur folk som varit med om tunga grejer hittar styrka. Samtidigt får man perspektiv på livet – och vissa saker som man gnäller över kanske man inte ska gnälla över, säger stjärnmålvakten och pekat mot fönstret där regnet vräker ner utanför.

"Det betyder massor"

Lotta Karlsson, som jobbar på Ronald McDonald-huset, hyllar Lundqvist initiativ:

– Det betyder massor att han kommer hit. Han är en glädjespridare och är otroligt representativ. Vi hoppas att det här ska innebära att huset uppmärksammas lite extra – och självklart är vi tacksamma för hans ekonomiska hjälp, säger hon.

Tillsammans med några familjer tog Lundqvist foton, pratade en stund och delade ut bilder.

– Det är fantastiskt att han tar sig tid att vara här och hjälpa till, tycker Jimmy Ragnar från Ulricehamn, som bor i huset med sambon Hanna Bengtsson och sönerna Jack och Isak.

– Det här stället är fantastiskt – och blir som en frizon när man går igenom en annars väldigt tuff period. Det är bara att hoppas att fler tar efter "Henke". Det han gör betyder oerhört mycket, säger han.

Niclas Norlindh
Niclas Norlindh

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag