Foto: Henrik JanssonFoto: Henrik Jansson
 Foto: Henrik Jansson
Foto: Henrik JanssonFoto: Henrik Jansson
 Foto: Henrik Jansson
Foto: Henrik JanssonFoto: Henrik Jansson
 Foto: Henrik Jansson

Lundqvists fina gåva: "Känns bra att hjälpa"

Publicerad

GÖTEBORG. I somras besökte Henrik Lundqvist, 33, Ronald McDonald-huset i Göteborg.

Nu kommer världsstjärnan att sponsra barnsjukhuset – med närmare 700 000 kronor.

– Det känns bra att kunna hjälpa till, har Lundqvist tidigare sagt till GT.

Ronald McDonald-huset i Göteborg, som ligger på gångavstånd från specialistsjukhuset Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, har i nuläget plats för 29 familjer – men är ständigt fullbokat.

Därför ska huset nu byggas ut med ytterligare 13 rum, bland annat med ekonomisk hjälp från New York Rangers-målvakten Henrik Lundqvists välgörenhetsorganisation.

I somras besökte Henrik och frun Therese Ronald McDonald-huset. GT var då på plats och fick en pratstund med hockeystjärnan som berättade om sina känslor inför mötet med barnen:

– Det berör mig oerhört att vara här. Det är fantastiskt att familjer kan vara samlade när de går igenom en tuff period, sa han.

"Glada och hedrade"

Nu meddelar Ronald McDonald-huset att de har fått ett ekonomiskt bidrag av Henrik Lundqvists fond.

Världsstjärnan skänker 80 000 dollar, motsvarande 672 700 kronor, till utbyggnaden, vilket GP var först med att rapportera om.

– Vi är stolta, glada och hedrade, skriver Ronald McDonald-huset på sin Facebook-sida.

Idén med Ronald McDonald-huset är att barn ska kunna bo i en trygg och hemlik miljö mellan de tuffa behandlingstillfällena.

Blev inspirerad

Henrik Lundqvist, som tillsammans med Therese har döttrarna Charlise och Juli, blev inspirerad av sitt besök i somras.

– Jag har alltid tyckt sådant här är viktigt, men jag kanske blir mer berörd nu när man har egna barn. Jag imponeras av hur folk som varit med om tunga grejer hittar styrka. Samtidigt får man perspektiv på livet – och vissa saker som man gnäller över kanske man inte ska gnälla över.

 

Göteborgshuset fick en fin julklapp i år!Henrik Lundkvist Foundation har beslutat att bidra till deras utbyggnad med 80...

Posted by Ronald McDonald Hus on den 4 januari 2016

 

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag