Simon Lundevall. Foto: Krister Andersson
Simon Lundevall. Foto: Krister Andersson

Profilen skulle köpa kaffe – klämde handen

Publicerad

På Elfsborgs träningsläger var olyckan framme för Simon Lundevall.

Under den lediga dagen klämde mittfältaren handen i en bildörr.

– Det var rätt klantigt gjort, säger han till BT:s Floridablogg.

Under Elfsborgs träningsläger i Florida skulle Simon Lundevall – tillsammans med Henning Hauger och Viktor Prodell – tillbringa den lediga dagen på Universal Studios.

Men trion tog sig aldrig till filmstudion. När de stannade till vid en mack för att köpa kaffe åkte Lundevall på en annorlunda skada.

"Maxade igen den"

Ena handen hann inte flyttas – utan klämdes i dörren på väg ut ur bilen.

– Jag skulle stänga dörren och maxade igen den. Stenhårt och då fastnade pekfingret. Hela nageln... det var som ett stort köttsår. Det small på rätt bra, säger Lundevall till Borås Tidnings Floridablogg.

– Det var rätt klantigt gjort, det är ju bara ungar som gör sånt.

27-åringen var dock snart tillbaka i träning och tros kunna spela träningsmatcherna mot DC United och SK Brann.

Tim Öberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag