August Erlingmark. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNAugust Erlingmark. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
August Erlingmark. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Magnus Erlingmark i Blåvitt-tröjan 1994. Foto: BILDBYRÅNMagnus Erlingmark i Blåvitt-tröjan 1994. Foto: BILDBYRÅN
Magnus Erlingmark i Blåvitt-tröjan 1994. Foto: BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Löftet stannar i IFK Göteborg

Publicerad

GÖTEBORG. August Erlingmark, 19, stannar i Blåvitt.

Talangen har förlängt sitt kontrakt till 2021.

– Jag är väldigt stolt över att klubben satsar på mig och ger mig chansen, säger han till GT.

August Erlingmark blir Blåvitt trogen.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

IFK Göteborgs satsning på egna talanger fortsätter.

En viktig del i framtidsbygget: August Erlingmark.

Nu har den 19-årige mittfältstalangen – som är son till Blåvitt-ikonen Magnus Erlingmark – förlängt sitt kontrakt med klubben. Det nya avtalet sträcker sig över 2021.

– Underbar känsla. Det är här jag vill vara. Det känns så klart jättebra att ha det på plats, så att man vet var man ska ta vägen. Jag är väldigt stolt över att klubben satsar på mig och ger mig chansen.  Fyra år till känns väldigt bra, säger August Erlingmark och utvecklar: 

– Läget var inte akut och jag hade fått lite signaler på att det skulle bli så här, men det är klart att man har funderat lite på framtiden. Skönt att kunna släppa de tankarna nu.

 

LÄS MER: ”De kallar mig för mammagris”

”Kändes bra från början”

Var det svåra förhandlingar?

– Det var inga konstigheter, det kändes bra från början. 

Fanns det andra klubbar med i bilden? 

– Nej, det gjorde det inte. I alla fall inte vad jag vet. 

Är det läge att flytta hemifrån nu, då? 

– Faktiskt! Första pusselbiten var att få ett längre kontrakt, så nu kanske jag får sticka från morsan och farsan, haha.

Det nya kontraktet sträcker sig över 2021.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

”Oerhört spännande”

Blåvitts sportchef Mats Gren:

– August är en av de mest spännande spelarna vi lyft upp från akademin på många år. Med det driv och den ambition som finns ska det bli oerhört spännande att följa honom framöver.

August Erlingmark gjorde A-lagsdebut i Blåvitt för drygt ett år sedan i en träningsmatch mot norska Sarpsborg. Sedan dess har det blivit ytterligare 35, varav 19 i allsvenskan. Han gjorde tre mål i allsvenskan förra säsongen.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag