SNART KLAR. Här är Göteborgs Nya Arena som står klar till sommaren. Där kommer aktiva skidåkare kunna ge sig ut i spåren – året runt. Foto: Anna JingrotSNART KLAR. Här är Göteborgs Nya Arena som står klar till sommaren. Där kommer aktiva skidåkare kunna ge sig ut i spåren – året runt. Foto: Anna Jingrot
SNART KLAR. Här är Göteborgs Nya Arena som står klar till sommaren. Där kommer aktiva skidåkare kunna ge sig ut i spåren – året runt. Foto: Anna Jingrot
MEDALJDRÖM. Efter Charlotte Kallas VM-succé i Falun – nu drömmer byggentreprenören Ola Serneke om en skidstjärna från Göteborg. Foto: Anders YlanderMEDALJDRÖM. Efter Charlotte Kallas VM-succé i Falun – nu drömmer byggentreprenören Ola Serneke om en skidstjärna från Göteborg. Foto: Anders Ylander
MEDALJDRÖM. Efter Charlotte Kallas VM-succé i Falun – nu drömmer byggentreprenören Ola Serneke om en skidstjärna från Göteborg. Foto: Anders Ylander
SKIDSTJÄRNA. Efter Charlotte Kallas VM-succé – nu hoppas Göteborg få fram en egen skidstjärna med skidanläggningen i Göteborgs Nya Arena. Foto: SERNEKE BYGGSKIDSTJÄRNA. Efter Charlotte Kallas VM-succé – nu hoppas Göteborg få fram en egen skidstjärna med skidanläggningen i Göteborgs Nya Arena. Foto: SERNEKE BYGG
SKIDSTJÄRNA. Efter Charlotte Kallas VM-succé – nu hoppas Göteborg få fram en egen skidstjärna med skidanläggningen i Göteborgs Nya Arena. Foto: SERNEKE BYGG
KLAR I SOMMAR. Snart står Göteborgs Nya Arena klar. Med den hoppas byggherren Ola Serneke att Göteborg kan få fram en egen skidstjärna. Foto: SERNEKE BYGGKLAR I SOMMAR. Snart står Göteborgs Nya Arena klar. Med den hoppas byggherren Ola Serneke att Göteborg kan få fram en egen skidstjärna. Foto: SERNEKE BYGG
KLAR I SOMMAR. Snart står Göteborgs Nya Arena klar. Med den hoppas byggherren Ola Serneke att Göteborg kan få fram en egen skidstjärna. Foto: SERNEKE BYGG

Löftet: Göteborg ska ha en Kalla om 15 år

Publicerad

Efter Charlotte Kallas VM-succé – nu ska Göteborg få fram en egen skidstjärna.

Nyckeln blir Göteborgs Nya Arena.

– Inom 15 år ska vi ha en tjej från Göteborg i världstoppen, säger byggentreprenören Ola Serneke.

Skid-VM i Falun har blivit en svensk medaljsuccé på damsidan. Tusentals åskådare såg när Charlotte Kalla från Tärendö i Norrbotten bärgade guld på distansen 10 kilometer fristil.

Det väcker medaljdrömmar i Göteborg – där de aktiva skidåkarna kämpar mot snöbrist. Men snart kan det bli ändring på det.

"Finns många skidtalanger"

Sommaren 2015 står skidanläggningen Göteborgs Nya Arena i Kvibergs park klar.

– Klart det i grund och botten finns lika många skidtalanger här som någon annanstans. Att bygga upp fysik och kondition går också att göra var du än bor, säger Ola Serneke, byggentreprenören bakom arenan, i ett pressmeddelande.

Han hoppas att fler talanger från Göteborg kan lära sig den skidteknik som behövs för att bli en utövare av världsklass.

– För det krävs helt enkelt snö. Det erbjuder vi från och med sommaren 2015, säger Ola Serneke.

Skidåkning året runt

Ola Serneke har en dröm om att det i framtiden kommer finnas en medaljör på damernas tremil på skid-VM från Göteborg.

– Det har aldrig hänt och när jag tar upp att det kan bli verklighet tittar folk på mig och skakar på huvudet. Men jag är helt övertygad om att vi inom 15 år kan få uppleva det, säger Ola Serneke i ett pressmeddelande.

Den nya skidanläggningen Göteborgs Nya Arena kommer att få inomhusspår som kommer vara i gång året runt.

Därför kan morgondagens skidstjärnor komma från Göteborg.

– Inom 15 år har vi en tjej från Göteborg som tar en medalj på ett mästerskap. Och en kille härifrån som vinner Vasaloppet, säger Ola Serneke.

Gustaf Nilsson
Gustaf Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag