Jakob Olsson. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Jakob Olsson. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Ljungskiles segertåg fortsätter: "Strålande"

Publicerad

Ljungskiles segertåg fortsätter.

Bohuslänningarna har inte förlorat på 18 matcher - och hållit nollan i sex raka matcher.

I går tog de tillbaka serieledningen.

– Det är svårt att åka till Ängelholm och plocka tre poäng på beställning. Jäkligt starkt gjort, säger matchhjälten Jakob Olsson.

23-åringen gjorde LSK:s förlösande ledningsmål efter en dryg halvtimmes spel.

– Det kom efter en djupledslöpning. Jag fick gott om tid att raka in bollen på halvvolley, säger Jakob Olsson.

Efter en timmes spel fyllde han på med sitt åttonde mål för säsongen.

– Ett långt inlägg skarvades bort. Sedan tråcklade jag med mig bollen. Skottet smet in i bortre.

Får beröm

När Ken Sema satte trean tre minuter senare var saken klar.

– Yttrarna Ken och Jakob var strålande i dag. Jakob har varit het ett tag nu. Både på träning och match, säger tränare Tor-Arne Fredheim.

Jakob Olsson blir glad när han får höra om berömmet.

– Roligt att höra. Jag kan inte gnälla på min säsong. Vi ligger i toppen, jag har gjort en del mål och känner att formen är på g. Men det gäller att inte bli mätt.

Fredheim tycker att Ängelholm spelade väldigt destruktivt.

– De spelade med fembackslinje. Ängelholm stod på egen planhalva och väntade på att vi skulle göra bort oss. De lyckades inte med det. Vi fick hål på dem.

LSK har nu spelat sex raka matcher utan att släppa in ett mål. Senast de råkade ut för ett baklängesmål var i 1-1-matchen borta mot Jönköping den 9 augusti.

– Det krävs jättemycket för att göra mål på oss. Vi har hållit tolv nollor i serien. Och inte förlorat på 18 matcher. Det är sjukt, menar tränaren.

Jakob Olsson fyller i:

– Det är starkt som fasiken. Vi är väldigt tajta bakåt och har ett bra försvarsspel över hela banan. Vi jobbar på att förlänga sviten.

Trivs utmärkt

Ex-gaisaren längtar efter torsdagens toppmöte med Gif Sundsvall.

– Vi har en förbannat rolig och spännande höst framför oss. Matchen mot Giffarna blir en urladdning. Väldigt kul med seriefinal och många dyrbara poäng på spel.

Han trivs utmärkt i Ljungskile.

– Det är ett av de bästa lagen jag varit i. Det är väldigt kollektivt. Alla jobbar för varandra. Det finns inga individualister, utan det är ett skönt gäng, säger Olsson.

Att allsvenskan hägrar märks inte på spelarna - enligt Fredheim.

– De blir bara hungrigare och hungrigare, inte spända och nervösa.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag