Tommy Naurin, målvakt i Gif Sundsvall blev matchhjälte. Foto: Carl Sandin
Tommy Naurin, målvakt i Gif Sundsvall blev matchhjälte. Foto: Carl Sandin

Ljungskile tillbaka i topp efter seriefinal

Publicerad

Ljungskile fick inte hål på Gif Sudsvall i seriefinalen.

Trots det är västkustlaget tillbaka i superettans topp.

Stor matchhjälte blev Giffarnas storspelande målvakt Tommy Naurin – som fixade en rafflande avslutning av serien.

Seriefinal och ett fullsatt Skarsjövallen. 2828 personer hade letat sig till Ljungskile för att se ortens lag ta emot Gif Sundsvall i seriefinalen.

Men de fick se ett hemmalag tillbakapressade av norrlänningarna i första halvlek.

Gång på gång kom Giffarna till farliga lägen – främst på fasta situationer.

Först i 44 minuten kom Ljungskiles första riktigt farliga målchans.

I en kaoskartad situation var Jonas Lindberg sist på bollen – men gäckades av Gif-målvakten Tommy Naurin som fick sträcka ut kroppen.

Storskytten Johan Eklund (14 mål i år) inledde andra halvlek med att nicka Sebastian Rajalaksos skottpass – i ribban.

Sundsvall på kvalplats

Kort därefter hade Eklund ett skott från nära håll. Bollen räddades från nära håll av Ljungskileförsvare. Giffarna tecknade för straff, utan åtgärd från domaren Per Melin.

Efter Eklunds dubbla lägen tog hemmalaget över spelet. I 71 minuten bytte Ljungskile in Hannes Stiller, IFK Göteborgs förre favoritspelare.

Han behövde bara 20 sekunder på planen innan han fick en nick på mål – men återigen klev Tommy Naurin fram och gäckade Ljungskiles anfall.

Närmare än så kom aldrig Ljungskile som trots 0–0 nu kliver upp i topp efter man tillfälligt lånat ut förstaplatsen till Hammarby.

Gif Sundsvall är alltjämnt kvar på kvalplats.

Gustaf Nilsson
Gustaf Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag