Ljungskile kvar i topp - avgjorde på stopptid

Publicerad

Ljungskile tog en tung övertidsseger mot Sirius.

Att man skulle leda serien i halvtid är en jätteöverraskning för hela fotbolls-Sverige - inklusive Ljungskile själva.

– Jag hade inte förväntat mig att vi skulle ligga så högt, säger tränare Tor-Arne Fredheim.

En präktigt skräll är på väg att inträffa när superettan hunnit halvvägs. Ljungskile fortsätter ha grepp om serieledningen för storlagen Sundsvall och Hammarby.

Under söndagen tog man en ny tung seger mot formlaget Sirius - men det var i grevens tid.

Efter en tät första halvek var det mållöst på Skarsjövallen. När andra halvlek sedan drog i gång ökade serieledarna taket.

Ljungskile höjde tempot och pressade med vägvinnande kortpassningsspel tillbaka Sirius. Man skapade ett par målchanser där bland andra Korab Bakraqi var fram och oroade framför bortamålet.

Avgjorde på övertid

Några mål blev det dock inte och det såg ut att sluta mållöst. Men så i femte övertidsminuten arbetade sig Ljungskile fram till en hörna som Steven Old skallade i mål.

– Det var en tung match mot ett bra lag. Dessutom tredje matchen på en vecka så det var otroligt skönt att kunna avgöra så sent, säger Tor-Arne Fredheim.

Det var andra gången under juni som Steven Old höll sig framme och gjorde mål på övertid. Old blev målskytt även i matchen mot Degerfors när Ljungskile hämtade in 0-2 till 2-2 på övertid.

"Inte vågat drömma om detta"

– Vi är väldigt starka fysiskt och har visat tidigare att vi jobbar hela vägen in till slutet. Jag är otroligt stolt över killarna, säger Fredheim.

Segern innebär att Ljungskile går in i uppehållet som serieledare med 31 poäng.

– Att vi skulle leda serien med 31 poäng och ligga uppe i toppen båda vad gäller flesta gjorda mål och minst antal insläppta hade jag inte vågat drömma om, säger Fredheim.

– Vi tog 39 poäng förra säsongen och hade som mål att ta fler än så. Det ser ganska bra ut för att vi ska lyckas med det.

Axel Ohlsson
Axel Ohlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag