Hannes Stiller i en tidigare match. Foto: Carl Sandin
Hannes Stiller i en tidigare match. Foto: Carl Sandin

Ljungskile i serietopp – avgjorde på övertid

Publicerad

LJUNGSKILE. Länge såg det ut som Hammarby och Sundsvall skulle få jubla över tappade Ljungskile poäng.

Men så i femte övertidsminuten sköt inhopparen Hannes Stiller hem tre poäng och LSK upp i serieledning.

– Nu är det upp till bevis för dem om de ska fortsätta vara i topp, säger matchhjälten.

Sällan har spel mot ett mål varit en så målande beskrivning som under den andra halvleken mellan Ljungskile.

Hemmalaget var fullständigt överlägsna och skapa chanser där målvakten Alexander Lundin höll Husqvarna kvar i matchen.

När de fyra aviserade övertidsminuterna var till ända stod det fortfarande 1-1 och uppgivna suckar hördes på Skarsjövallen.

I den 95:e minuten kom till slut det förlösande målet när inhopparen Hannes Stiller iskallt rullade in 2-1 vid bortre stolpen.

– Jag tog emot den hittade en lucka där det inte var något ben vid bortre och den lyckades smita in. Det var grymt skönt, säger Stiller.

– Framför allt var det viktigt med tre poäng och det ger en boost för hela laget att avgöra så här sent. Men vi kommer nog behöva släppa handbromsen lite tidigare i matcherna som är kvar, för det kändes lite ängsligt i början.

"Total utskåpning"

Även Tor-Arne Fredheim var glad över avslutningen.

– Det var total utskåpning från vår sida. Vi borde ha vunnit med fyra, fem mål och det är ett under att vi gör mål tidigare. Men vi gillar dramatik och tycker om att göra mål i slutet, ler tränaren.

Segern tar Ljungskile upp i serieledning och sätter enorm press på Hammarby och Sundsvall inför deras matcher i omgång 28.

– Absolut sätter vi press på dem. Även om vi vet att det inte avgörs i den här omgången så är det upp till bevis för dem att vinna sina matcher om de ska fortsätta vara i topp, säger Stiller.

– Jag är helt säker på att de suttit och tittat på matchen och de är rätt spaka i det här läget när de ser hur vi attackerar i alla möjliga lägen och inte ger oss, säger Fredheim och tillägger:

– Givetvis sätter vi press på dem. Vi säger att: "Hallå, ni måste vinna er nästa match".

Hos de övriga topplagen gick inte Ljungskile övertidsseger obemärkt förbi.

– Det är som vanligt, de verkar ha den där förmågan. Det är sjukt, säger Sundsvalls Johan Eklund och fortsätter:

– Det förändrar inte så mycket för oss. Vi räknar med att vi ska vinna de tre som är kvar. Det ska vi klara av att göra om vi ska gå upp i allsvenskan. Men det hade varit bonus om de hade tappat poäng.

Axel Ohlsson
Axel Ohlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag