Tor-Arne Fredheim. Foto: Carl Sandin
Tor-Arne Fredheim. Foto: Carl Sandin

Ljungskile ångar på: "En promenadseger"

Publicerad

STOCKHOLM. Hammarby fick bara behålla serieledningen i superettan i ett dygn. På måndagskvällen återtog Ljungskile förstaplatsen efter 3–0 borta mot Ängelholm.

– Det var nästan en promenadseger, faktiskt, sade Ljungskiletränaren Tor-Arne Fredheim till TV4.

Jakob Olsson var mannen bakom trepoängaren. I 33:e minuten nådde en långboll Olsson, som ostörd hann vänta in en studs innan han sköt 1–0 med högerfoten.

– Det var en mur som vi lyckades spräcka och sedan var det inget snack om saken, sade Fredheim.

Yttermittfältaren Olsson använde högerfoten igen när han satte 2–0 i 61:a minuten och Ken Sema, på andra kanten, ökade några minuter senare till 3–0.

Med sex omgångar kvar har Ljungskile (48 poäng) och Hammarby (47) direktplatserna till fotbollsallsvenskan. Gif Sundsvall (47) skuggar på kvalplats.

På torsdag tar Ljungskile emot just Sundsvall. Hammarby spelar borta mot Varberg redan på onsdag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag