Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lindberg: ”Minns inte ens uppvärmningen”

Jonas Lindberg fick en stenhård boll i huvudet. 

Sedan uppstod stor förvirring – och gaisaren minns inte ens att han har spelat match. 

– Det är helt svart, säger han efter derbyt. 

Redan i minut 23 blev Jonas Lindberg utbytt och det såg rörigt ut på Gais bänk. Anfallaren ville spelare vidare och förstod inte alls varför han tvingades byta så tidigt. 

Men ett par minuter innan hade han blivit träffad av en boll i ansiktet. Bosko Orovic förklarar den märkliga sekvensen så här:
– Han spräckte trumhinnan och det var bara det, trodde vi först. Vi pratade med honom, signalerade för byte och han nickade. Men när han kom till oss blev han jävligt sur och undrade vad fan vi höll på med. Vi fattade ingenting, säger Gaistränaren. 

– En minut senare frågade han var han var någonstans. Så han har ingen koll på var han varit eller om han har spelat. 

”Matchen är helt svart” 

Jonas Lindberg fick hjälp av Gais läkare och kunde en stund efter slutsignalen ta sig ut från Gamla Ullevi för egen maskin. 

– Jag vet inte vad som hände och minns inte ens uppvärmningen. Jag har ingen aning och är helt döv på ena örat. Trumhinnan är spräckt och jag har hjärnskakning, säger han. 

Hur mår du nu? 

– Det är ändå okej och jag ska träffa en läkare i morgon igen. Men det var läskigt, matchen är helt svart. Jag hörde att jag var lite arg vid bytet, haha. Själv fattade jag ingenting. Jag är i alla fall glad över att vi lyckades ta en poäng, säger Jonas Lindberg. 

Kaotisk match 

Derbyt var minst sagt målrikt och kaotiskt. Tre Öis-ledare blev uppvisade på läktaren efter protester och gästerna tappade en 4-2-ledning. I minut 97 (!) tryckte Gais inhoppare Ajdin Zeljkovic in 4-4 och räddade en poäng. 

– Det var mycket rock'n'roll och bedrövligt försvarsspel från vår sida. Det är under all kritik. Men i det stora hela… det finns inga linjer i spelet men för publiken var det säkert kul att titta på de svängdörrarna. Men målen vi släpper in är under all kritik, säger Bosko Orovic, som ändå gladdes åt den sena kvitteringen.
– Vi tar med oss att vi aldrig ger upp. Och det är inte första gången. Vi orkar hela vägen in och det är vi jävligt stolta över. Vi viker oss inte en meter utan matar på och matar på. Det är ingen briljant fotboll någonstans, men det känns ändå oerhört skönt nu. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!